News Ticker

DMGP 2014: Her er årets ekspertjury

Når afgørelsen skal findes i Dansk Melodi Grand Prix 2014, så har fagjuryen 50 % af stemmerne i både den indledende runde og finalen, mens tv-seerne har danskerne de sidste 50 % af stemmerne.

Det er igen i år en yderst kompetent jury, som skal være med til at vælge den sang, som skal repræsentere Danmark på hjemmebane i København til Maj. Du kan læse en kort beskrivelse af de 5 jurymedlemmer herunder:

Jørgen de Mylius er Mr. Grand Prix! Han har beskæftiget sig med musik i det meste af sit liv og været vært, tilrettelægger og kommentator ved Dansk Melodi Grand Prix  i mere end 30 år. Han har arbejdet som radiojournalist i USA, Japan, Frankrig og Luxembourg og debuterede som tv-vært ved DR i 1978, hvor han var vært ved det danske Melodi Grand Prix. Han har også været vært og produceret en række radio- og tv-programmer som f.eks. Stardust, Musikboxen, Pop-quiz, De ringer – Vi spiller, Mylle’s hylde og det aktuelle Eldorado. 

Mylius med kælenavnet “Mylle” har udover sit arbejde som vært på tv og radio, også skrevet en bog om Dansk Melodi Grand Prix og biografier om Cliff Richard, Elvis Presley og Jodle Birge. Dertil kommer bogen “Tak for al musikken” om sit eget liv.

Camille Jones, dansk sangerinde, som debuterede som sangskriver og sangerinde i 2000 med singlen “Nothing Comes from Nothing” og albummet Camille Jones, som indbragte hende en nominering som Årets Danske Sangerinde til Danish Music Awards i 2001. Idag har hun 4 albums bag sig og kan bryste sig, at at have ligget foran navne som Madonna og Miss Elliot på de amerikanske hitlister med sangen “The Creeps” fra 2007.

Søs Fenger, dansk sangerinde, som siden debuten i 1980’erne har været et af de mest succesfulde navne i dansk musik. Debutalbummet “Vinterdage” fra 1989 solgte i over 150.000 eksemplarer, og siden har Søs begavet danskerne med hele 11 albums og stribevis af hits som “Holder øje med dig”, “Du er”, “Koldt Udenfor” og “Inderst Inde”. I 1991 vandt hun en Grammy som årets rocksangerinde og har også tidligere været en del af juryen ved Dansk Melodi Grand Prix.

Chief 1 (Lars Pedersen) dansk producer, sangskriver og DJ. Han var med til at starte Rockers By Choice i 1987 og har siden da arbejdet sammen med nogle af de største danske kunstnere.  Som sangskriver har han deltaget tre gange i Dansk Melodi Grand Prix. Han har bl.a. været med til at skrive “Should’ve Known Better” i 2012 sammen med Remee og Isam Bachiri, som blev sunget af Soluna Samay.

Cutfather, dansk producer og tidligere X-Factor dommer. Han har arbejdet sammen med adskillige store internationale navne som Kylie Minoque, Christina Aguilera, Pussycat Dolls, Westlife og Robyn og produceret store internationale hits som Mark Morrisons “Return of the Mack” (1996) og Jamelias “Superstar” (2003).

 

Hør alle sangene i Dansk Melodi Grand Prix 2014 i fuld længde!

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »