ESC 2014: Hvad siger bookmakerne?

29.04.2014

Der er nu under 2 uger til afgørelsen i Eurovision song Contest 2014 på dansk jord. Der er sket en del ændringer siden sidst. Topfavoritten Armeniens odds er igen steget en smule og ligger nu tættere på Sveriges end før. Danmark har erobret 2. pladsen og i Top 5 har vi nu også Ukraine og UK, som har sparket Norge og Ungarn lidt ned ad listen igen.

Advertisement

 

Odds_290414

 

27.03.2014
Siden sidste opdatering, har vi fået afsløret den sidste sang (Rusland) og der er trukket lod vedr. startrækkefølgen i semifinalerne. Det har igen rykket lidt rundt på landenes placering hos bookmakerne.

Danmark har byttet plads med Ungarn og ligger nu på en 4. plads, mens Rusland er røget ud af Top 10 og Rumænien er kommet indenfor. Ellers er Top 10 relativ stabil.

I bunden har Stakkels Valentina fra San Marino  mistet terræn siden sidst. Hun ligget nu anden sidst kun “overgået” i odds Letlands kagebagende Aarzemnieki.

Du kan se alle (opdaterede) odds hos Oddschecker.

18.03.2014

Vi mangler nu kun at få afsløret én sang, nemlig Ruslands, efter at Østrig idag offentliggjorte “Rise like a Phoenix”, sunget af Conchita Wurst. Derfor tager vi endnu et kig på, hvordan bookmakerne rangerer årets sange.

Ét er sikkert. Der er sket ting og sager i den sidste uges tid. Norge er blevet væltet af 1. pladsen. Det skete, da Armenien offentliggjorde sit bidrag “Never Alone” sunget af Aram MP3. Også svenske Sanna Nielsen har overhalet Norges Carl Espen indenom. Vi skal dog huske på, at Norge lå på 1. pladsen, inden landets bidrag var valgt.

Det ser rigtig godt ud for Danmark, som er klatret godt op af listen og nu ligger i Top 5. Det skal nok ses i lyset, af vores heldige startlodtrækning, hvor Basim igår trak position nummer 23 i finalen.
Også Belgien er kommet med i Top 10, efter at landet søndag valgte Axel Hirsoux og sangen “Mother”.

Rumæniens bidrag, sunget af Paula Seling og Ovi, lader ikke til at have den store støtte hos bookmakere eller spillere. Duoen er nu udenfor Top 10 og med højeste vinderodds på 42.

I øjeblikket virker Rumænien som et af de bedste spil, hvis man går efter et spil med høje odds. Montenegro’s Balkan-ballade ligger også stadig med odds på over 100 og et e/w-bet på et af disse 2 lande kunne måske give et flot afkast 🙂

12.03.2014

Vi mangler stadig at høre godt 1/3 af årets sange, som skal findes i løbet af den næste halvanden uges tid. Det har dog ikke forhindret bookmakerne i at tilbyde spil på årets sange. Ironisk nok, så er det Norge, som endnu ikke har valgt bidrag endnu, som besidder en klar 1. plads i øjeblikket. Nærmeste konkurrent er nabolandet Sverige, mens man skal lidt længere ned i tabellen for at finde danske Basim.
Lidt udenfor Top 10 og med odds mellem 15 og 24, hvilket faktisk ikke er så slemt. Til sammenligning så ligger den populære rumænske duo Paula og Ovi, som af mange fans anses som en af vinderkandidaterne, på odds mellem 7 og 27.

I Top 5 er 3 ud af 5 sange endnu ikke offentliggjort; Norge, Sverige, Azerbaijan, Ungarn og Armenien.

 

Et godt spil?

Man skal som altid være tidligt ude for at hente gode odds på Eurovision. Hvis man vil prøve lykken og satse på en sang udenfor favoritgruppen, som kan overraske, så er Montenegro måske ikke noget helt dårligt bud. Balkan-ballader har generelt klaret sig pænt i Eurovision, hvor bl.a. Hari Mata Hari og Željko Joksimović har opnået 1 sølv- og 2 bronzemedaljer.

Vi følger op på oddsenes udvikling de næste par måneder.