Efter DMGP 2014: Eksklusivt interview med Bryan Rice

I en ny artikelserie følger vi op på Dansk Melodi Grand Prix 2014 og giver dig bl.a. svar på, hvad årets deltagere laver i øjeblikket og hvor du kan møde dem fremover.
Så hvis du – ligesom os – slet ikke har fået nok af de 10 fantastiske artister, så følg med her på www.good-evening-europe.dk i de kommende uger.

Vi skyder artikelserien i gang med et eksklusivt interview med Grand Prix-veteranten Bryan Rice, som stod bag sang nr. 1 – ‘I Choose U’.

Advertisement
  • Bryan Rice med det borgerlige navn Brian Risberg Clausen, er 35 år og født i Viby ved Roskilde
  • Er oprindeligt uddannet spansk tolk fra CBS
  • Fik sit gennembrud i 2005 med sangen ‘No Promises’, der er at finde på IFPIs liste over de mest spillede numre Danmark i perioden 2000-2010, som nummer 4
  • Har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix 4 gange: som sangskriver i 2009 og 2013, samt som solist i 2010, hvor han blev nummer to og i 2014.

 

Hvordan var det at være tilbage i Dansk Melodi Grand Prix for 2. gang?

– Det var endnu en gang en kæmpe stor oplevelse. Endnu en af de oplevelser, som altid vil ligge i baghovedet. Alt klappede og jeg er meget stolt af mit show og optræden. Jeg har stadig lidt af rushet i kroppen og får kuldegysninger, når jeg tænker på bifaldet da jeg gik ind på scenen og stillede mig klar i stilladset. Kæmpe stort!

Er der så en chance for at vi får dig at se en 3. gang?

– Jeg har lært nu at man aldrig skal sige aldrig. Efter Breathing havde jeg en klar følelse i flere år af at jeg havde nok i den 2. plads. Men alligevel ændrede følelsen sig med årene og pludselig kunne jeg mærke revanchelysten. Det blev det så ikke til denne gang, men heldigvis er intet spildt.

Jeg er glad for måden at præsentere min nye single på og får rigtig mange positive kommentarer på den og min optræden den aften.Det jeg dog ved lige nu er, at det skal vare længe før jeg skal konkurrere igen. I år var selve konkurrence elementet meget hårdt for mig. I 2010 kunne jeg ryste det af mig og nyde alle dagene men i år tyngede det mig rigtig meget og gjorde fx at min fredags aften generalprøve ikke var så god som jeg gerne ville. Heldigvis fik jeg rystet det af mig til lørdag aften og jeg synes ikke selv man kan se hvor berørt jeg egentlig var af konkurrencen.

Det er svært for mig at kombinere musik og det jeg elsker allermest, at optræde, med konkurrence, så derfor skal der gå lang tid hvis jeg skal prøve det igen. Nu skal jeg koncentrere mig om min 5. plade, som næsten er færdig og så skal jeg spille en masse live, fordi det er der jeg kan mærke publikum og gøre en forskel.

Du har slået et slag for den gode tone på de sociale medier, bl.a. som ambassadør for kampagnen ‘Online Overskud’. Kan du fortælle, hvad det går ud på? – og hvad, der har fået dig til at gå ind i projektet?

– Ja, jeg er ambassadør både for den kampagne og for ‘Tal Ordentligt‘ som jeg har lavet både video og radio program med.
Jamen kort fortalt er det fordi jeg har en stærk følelse af, at vi danskere godt kan blive bedre til at færdes på internettet. Jeg møder rigtig tit folk, der skriver ting som slet ikke er tænkt igennem, og som kan ramme andre rigtig hårdt. Det er ganske enkelt for nemt at skrive det første der falder en ind, og trykke return. Det er for nemt at være overkritisk, sarkastisk og ubarmhjertig bag sin skærm, og det nytter ikke noget. For det rammer lige så hårdt som sagde du tingene direkte til personens ansigt.

Det er ikke kun mig selv som artist jeg tænker på, jeg har efterhånden lært at sortere de brodne kar og pressens hetz fra, men andre er lige så udsat for det. Jeg tror på at det er tid til at sætte fokus på Internet dannelse, derfor er jeg meget aktiv i det.

Med hensyn til ”den gode tone”, så er der jo vidt forskellige meninger om (din) musik og ikke alle formulerer sig lige pænt – Hvordan håndterer du som professionel kunstner den slags kritik? Kan man undgå at blive påvirket af det?

– Nej, det kan man faktisk ikke. Og selvom man hurtigt lærer at sortere det fra, vil det altid nive lidt. Det tror jeg ikke man kan undgå. Der er mange, der siger at når man er offentligt kendt, så må man bare acceptere, at det er sådan, at alle har en mening, og det er også ok. Den mening behøver man bare ikke råbe ind i hovedet på mig, eller man kan i hvert fald sige det med et pænt ordvalg og med en konstruktiv tilgang. Alt andet er respektløst.

Har du en All-time favorit-sang i Eurovision Song Contest, som du vil afsløre ?

-Det er Euphoria. Jeg synes den repræsenterer der hvor Grand Prixet helt naturligt er på vej hen, det er new school musikkonkurrence når det er bedst! En sang der ville have blevet et hit lige meget hvad og med en virkelig dygtig og speciel artist. Den er en del af enhver fest!

Og hvad med årets sange?

-Jeg sidder lige nu og lytter alle bidragene igennem så jeg har mulighed for at udtale mig om det og give mine stemmer til de forskellige ESC blogs. Som det ser ud lige nu er jeg glad for Spanien og Norge. Og Basim, faktisk. Tror han kommer til at gøre det godt!

Og til sidst: Kan du afsløre, hvad du arbejder med i øjeblikket? Er er koncerter på vej? Hvor kan dine fans møde dig?
– Ja da! Som skrevet, så er jeg lige i dag gået ind i den sidste fase omkring mit 5. album. Albummet skal hedde “Hear Me As I Am” og er meget personligt. Det handler bla om det der med at fokusere på min musik og det jeg gerne vil sige, ikke på alt det der er ligegyldigt…

Jeg har en masse koncerter på tapetet i kølvandet af DMGP, og hvem ved, måske ser man mig også i Kbh i forbindelse med ESC til maj… Man kan altid møde mig på min FB og Instagram. Det er meget vigtigt for mig at være lettilgængelig og i øjenhøjde. Så kom ind og vær med! Find alle links på bryanrice.com.

Følg Bryan Rice:

               

 

 Læs også:

DMGP 2014: Eksklusivt interview med Glamboy P.

Alt om Dansk Melodi Grand Prix 2014

Comments are closed.