News Ticker

Se Conchita Wurst uden skæg

  I 2007 deltog Thomas Neuwirth i den 3. udgave af talentprogrammet Starmania på Østrigsk tv, hvor han nåede finalen men måtte tage til takke med 2. pladsen, i øvrigt efter vinder Nadine Beiler, som repræsenterede Østrig Eurovision song Contest i 2011.

  Året efter dannede Thomas boybandet Jetzt anders!, som gik i opløsning samme år, og herefter hørte man ikke noget til Thomas, før han i 2011 vendte tilbage som drag’en Conchita Wurst i programmet Die große Chance. 

  Til Eurovision-siden EscKaz har Conchita fortalt, at han altid har villet synge, men ikke kunne håndtere det, da han ikke ønskede at udstille sig selv i offentligheden. Derfor fik han den idé at skabe en figur, som kunne stå på scenen. Figuren skulle være have noget fra begge køn, for at vise at alle har både noget feminint og maskulint i sig. Rent fysisk er der ikke noget kvindeligt ved Conchita, som i interviewet understreger, at han ikke er transseksuel og udenfor offentligheden nyder sit liv som mand. Hver dag, afhængigt af dagens program, definerer han, om han skal være Conchita eller Thomas.

  ‘Everybody should live their lifes however they want, as long as nobody else gets hurt or is restricted in their own way of life’.

  Citat: Conchita Wurst

  I 2012 prøvede Conchita lykken i Østrigs nationale udvælgelse forud for Eurovision Song Contest. Han var, som i Starmania, lige ved og næsten og måtte igen stå tilbage med en 2. plads. Østrig valgte istedet gruppen Trackshittaz til Eurovision.

  I september 2013 offentliggjorde østrigsk tv, at man havde valgt Conchita Wurst internt til Eurovision Song Contest  2014 og d. 18. marts i år blev det offentliggjort at conchita kommer til at synge “Rise like a Phoenix”.

  Herunder kan du se en række videoklip fra Thomas’ og Conchita’s karriere.

  [one_half]

  [video_lightbox_youtube video_id=”QEfaE-adwVU” width=”640″ height=”480″ auto_thumb=”1″]

  [video_lightbox_youtube video_id=”ao7v0uOk4-Y” width=”640″ height=”480″ auto_thumb=”1″]

  [video_lightbox_youtube video_id=”kIwXt1MY4jo” width=”640″ height=”480″ auto_thumb=”1″]

  [video_lightbox_youtube video_id=”WmL7m0by4UQ” width=”640″ height=”480″ auto_thumb=”1″]

  [/one_half]

  [one_half_last]

  [video_lightbox_youtube video_id=”12bAtlW4X4A” width=”640″ height=”480″ auto_thumb=”1″]

  [video_lightbox_youtube video_id=”8fGzCxH4T3w” width=”640″ height=”480″ auto_thumb=”1″]

  [video_lightbox_youtube video_id=”_ni5n097kTs” width=”640″ height=”480″ auto_thumb=”1″]

  [video_lightbox_youtube video_id=”mBpgIrI9cDQ” width=”640″ height=”480″ auto_thumb=”1″]

  [/one_half_last]

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »