News Ticker

Semifinale 1: En analyse af sidste generalprøve og gæt på aftenens resultat

  Armenien: Mindre overbevisende end forventet og lidt vokale usikkerheder – Sikker finalist men ikke en vinder, som den fremføres nu.

  Letland: Bedre end tidligere, gode vokaler, masser af smil og en charmerende optræden. Sangerindens stemme er mere dominerende end før, hvilket ikke er nogen fordel -men for tidlig start til at Letland har en chance – Ikke finalist.

  Estland: God vokal og nærmest fejlfri gymnastisk show. Et stærkt og moderne bidrag, som skiller sig ud på showet. Hvis folk ikke straffer Estland på Euphoria-ligheden, burde Estand være i finalen – Måske finalist

  Sverige: Sanna leverer en stensikker hver gang og idag var ingen undtagelse. Smuk vokal, stilsikkert sceneshow og idag var der i modsætning til juryprøven ingen tekniske problemer. Stort bifald i pressecentret. En kandidat til sejren i semifinale 1 og en sikker finalist.

  Island: De charmerende islandske gutter fra Pollapönk giver igen en energisk, humoristisk og sikker performance med stærke vokaler. Men de kan ikke trylle og sangen vil få det svært i denne stærke semifinale – Ikke finalist

  Albanien: En meget stærk vokal fra Hersi og en smuk levering. Hun fortjener virkelig den finaleplads, men vi er bekymrede for om den tidlige start ødelægger det for hende – Finalist: måke

  Rusland: Endnu en lidt usikker performance fra de 2 russiske søstre. Sceneshowet derimod er virkelig effektivt. Folk her på stedet taler en del om politik kan spille ind i forhold til Ruslands chancer og det virker en smule ironisk at Rusland synger om fred netop i denne tid. Finale: Måske

  Azerbaijan: Forbedringer vokalt, men stadig alarmerende usikkerhed. Kan dette blive første gang Azerbaijan misser finalen? En tidlig start, et relativt anonymt sceneshow og en sang, som ikke er lige så mainstream, som normalt. Finalist: måske

  Ukraine: Et af aftenens mest effektive sceneshows og en overbevisende præstation fra Mariya . Der er sket mirakler med Tick-Tock fra vi første gang så den i den ukrainske finale og nu har vi at gøre med en sang, som kunne blande sig helt i toppen af denne semifinale. Finalist: Ja

  Belgien: Axel er tilbage i topform og giver en overbevisende præstation med “Mother”. Hvis juryen er med Axel (jeg kan ikke se nogen grund til at de ikke skulle være det) og han kan samle stemmer nok hos den lidt ældre del af tv-seerne, kunne han snige sig med i finalen på én af de yderste pladser. Finalist: måske

  Moldova: Usikker start og Christina er lidt ude af sync med musikken. Meget dramatisk og indlevende performance,  men ikke så stærk en vokal, som vi har hørt før. Idag virkede gimmicken med at rykke håret af en smule unaturlig. – Finalist: Måske

  San Marino: Valentina giver endnu en stærk performance og en vokal, der nærmest lyder som studieversionen 🙂 En lidt gammeldags sang og performance, som måske ikke skiller sig nok ud? Vi håber, der bliver plads til Valentina, men tror desværre ikke på det. Finale: Nej

  Portugal: Endnu engang får Susy masser af bifald her i pressecenteret på trods af én af showets svageste vokale præstationer. Vi er ikke helt med på Portugal-hypen, men i en semifinale med mange ballader, så kommer man ikke udenom at Suzy’s glade, festlige og energiske performance skiller sig ud. Finalist: måske

  Holland: Stilsikkert, unikt og gennemført. Den mørke og lidt dystre sceneopsætning bidrager til at gøre “Calm after the storm” unik – lidt på samme måde som “Birds” sidste år. Sikker finalist.

  Montenegro: Årets eneste Balkan-ballade, igen velfremført af den rutinerede Sergej. Den flotte scene og pigen på skøjter tilfører bidraget et eventyrligt touch. Alene på den flotte musik og vokal burde Sergej være en sikker finalist, men alligevel bliver sangen lidt overgået af Ungarn’s meget effektive show og moderne sang. Derfor har vi nu nedjusteret vores forventninger til et “måske finalist”.

  Ungarn: En stærk sanger, et moderne og iørefaldende nummer, som understøttes på en meget effektiv måde af en dans, som ikke blot er fyld, men faktisk tilfører en ekstra dimension til sangen. Sikker finalist og en af de største favoritter til sejr ifølge os.

   

  Læs også: Live blog! Semifinale 1 – dress rehearsal (1)

   

  Vores bud på finalisterne i Semifinale 1

  Mette:

  [one_half]

  De sikre (efter sandsynlighed):

  1. Ungarn
  2. Sverige
  3. Ukraine
  4. Holland
  5. Armenien

  Sandsynlige: (efter sandsynlighed)

  Montenegro
  Azerbaijan
  Estland

  Måske: (efter sandsynlighed)

  Rusland
  Belgien
  Albanien
  Portugal
  Moldova

  Ude:

  Letland
  Island
  San Marino
  [/one_half]

  [one_half_last]

  De 10 finalister?

  1. Ungarn
  2. Sverige
  3. Ukraine
  4. Holland
  5. Armenien
  6. Montenegro
  7. Azerbaijan
  8. Estland
  9. Rusland
  10. Belgien

  [/one_half_last]

   

  Michael:

  [one_half]

  De sikre (efter sandsynlighed):

  1. Ungarn
  2. Sverige
  3. Ukraine
  4. Holland
  5. Estland

  Sandsynlige: (efter sandsynlighed)

  Montenegro
  Azerbaijan
  Armenien

  Måske: (efter sandsynlighed)

  Rusland
  Albanien
  Portugal
  Moldova

  Ude:

  Belgien
  Letland
  Island
  San Marino
  [/one_half]

  [one_half_last]

  De 10 finalister?

  1. Ungarn
  2. Sverige
  3. Ukraine
  4. Holland
  5. Estland
  6. Montenegro
  7. Azerbaijan
  8. Armenien
  9. Rusland
  10. Albanien

  [/one_half_last]

  Jeg kan godt være slemt bange for at Armenien ryger direkte ud efter semifinale 1. Aran MP3 har ikke set engageret ud på noget tidspunkt i de prøver vi har kunnet overvære, og i det hele taget ligner han en mand der bare gerne snart vil hjem.
  Estland er derimod krøbet op på min liste, når man ser showet opført på scenen bliver det meget bedre, og det hænger ret godt sammen. Alt i alt begynder det estiske bidrag at ligne noget originalt, og ikke bare en kopi af Euphoria.
  Jeg har smidt Belgien ned på listen af bidrag der nok ryger ud, jeg har ikke set noget nyt eller specielt der skulle ændre på det.
  Portugal er gået fra at være en regulær øv-oplevelse til at være en måske, der er flere fans og journalister der har meldt sig som fans af Portugal i år, og jeg begynder at tro at både Portugal og Letland er den slags bidrag som kommer helt an på seerenes humør. Er der mange der er til lidt let underholdning, så kunne de begge såmænd godt gå videre.
  Jeg har listet Hersi ind på en tiendeplads. Jeg ved ikke helt om jeg tror på den selv, men at dømme ud fra prøverne er hun en af “måske”erne som har leveret hver gang, hvor andre har været mere shaky og svingende i kvalitet.

  Se rehearsal-videoer fra med alle 16 bidrag fra de åbne prøver i fredags.

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »