News Ticker

Semifinale 2: En analyse af sidste generalprøve og gæt på aftenens resultat

  Kl. 15.00 var det tid for den 3. og sidste generalprøve forud for aftenens semifinale. Denne generalprøve blev afholdt som et familieshow med “rigtige” publikummer i salen. Her er min vurdering af deltsagernes præstation samt gæt på aftenens 10 finalister.

  Malta: giver en fin performance – god interaktion med kameraet og fine vokalpræstationer. Gruppens forsanger og kvindelige solist ved virker meget troværdige og sælger sangen godt. Starten som nr. 1 samt Schweiz vellykkede bidrag til i samme genre mod slutningen af denne semifinale kunne godt koste stemmer til Malta. Mei meget powerfulde performance kunne også “walk all over” Malta, så bidraget ryger i glemmebogen. Finalist: Måske

  Israel: Masser af attitude fra den vrede rock-chick Mei, som indtager scenen med stor selvsikkerhed og karisma. Koreografien sidder lige i øjet og vokalen er stærk (som sædvanligt). Stort bifald i pressecentret. Finalist: Ja

  Norge: En lidt usikker vokal fra Carl Espen, men ingen tvivl om bidragets høje kvalitet. Stemningen i sangen understøttet effektivt af den meget flotte scene. Konkurrencens bedste “stage presence” fra Carl. Finalist: Ja

  Georgien: Der er stor enighed om at Georgien slutter i bunden af denne semifinale, og selvom gruppen egentlig leverer en fin præstation, så tror jeg bare ikke, at det meget alternative bidag kan finde støtte nok til en finaleplads. Finalist: Nej

  Polen: Man kan sige meget om det polske bidrag, men det bliver ikke sådan lige glemt. Om det er FOR meget til de europæiske tv-seere er uvist, men Cleo og “The Slavic girls” (eller Slutty Girls, som en kollega lige har kaldt dem) giver alt, hvad de har i en stærk og energisk performance med en flot vokal. Bifald i pressecentret. Finalist: Ja

  Østrig: Meget bedre interaktion med kameraet end igår og ikke så stillestående, dog lidt vokale usikkerheder. Stadig en flot performance og måske konkurrencens mest vellykkede scene. En performance, som man husker – så håber vi bare, at den huskes for de rigtige ting. STORT bifald i pressecentret. Finalist: Ja

  Litauen: Mia drukner fuldstændig efter Conchita Wurst. Inden man er færdig med at fordøje indtrykkene fra Østrig, så er Mia færdig med at skrige på “Attention”. Et bidrag, som de fleste her på stedet, levner tæt på ingen chancer.  Finalist: Nej

  Finland: Man føler nærmest, man er til rockkoncert, når drengene fra Soft Engine træder ind på scenen. En sikker performance og den eneste rigtige rock-sang i aften. Normalt har bidrag i denne genre ikke klaret sig specielt godt (ex. Sinplus, Lovebugs etc.) men jeg tror dog at drengenes gode performance i den “lette” semifinale er nok til at komme over stregen til finalen. Finalist: Ja

  Irland: Det ser ud som om Kasey bruger samme skrædder som Conchita. I alt fald har de 2 divaer ret ens kjoler på i aften. En lidt usikker vokal fra den smukke Kasey, men et effektivt sceneshow, hvor riverdanserne faktisk giver god mening. Både Øst og Vest kunne finde på at stemme på en sang med keltiske toner, så Irland burde have en god chance for at kvalificere sig, hvis ellers Kasey får styr på vokalen. Finalist: Måske

  Hviderusland: TEO starter lidt svagt ud vokalt, men slutter fint. Der er ikke en finger at sætte på noget i hans performance, men bidraget er bare ikke stærkt nok til noget, der ligner en topplacering. Finalist: Nej

  FYR Makedonien: Tijana leverer endnu engang en svag vokal performance, og hvis hun fortsætter stilen i aften, så er Makedonien med stor sandsynlighed ude i mørket. “To the sky” er i forvejen en ret repetitiv og gennemsnitlig sang og efterfølges af en meget positiv og energisk performance fra Schweiz. Finalist: Nej

  Schweiz: En super performance fra Sebalter og bandet, som med både violin, trommer, fløjten og klap tilfører masser af stemning og energi til det dejlige folk-bidrag “Hunting for stars”. Velfremført og unikt. Finalist: Ja

  Grækenland: Hørte en journalist kalde Grækenlands performance for “An absolute carcrash”, og det beskiver egentlig meget godt den oplevelse, man sidder tilbage med efter at have set “Rise up” på storskærmen. Svingende vokaler, en koreografi som virker ret tilfældig og et temmelig intetsigende nummer. Slutningen af performancen med trampolinen er derimod meget effektiv og sangen er populær blandt fans. Grækenland skal nok sejle i finalen som altid, men den sejr i semifinale 2 som OGAE-afstemningen lægger op til, tror jeg udebliver. Bifald i pressecentret. Finalist: Ja

  Slovenien: En fin performance og en god vokal. Er klemt ind mellem 2 uptempo-sange, som begge er meget iøjefaldende, hvilket kan være med til at sende et lidt anonymt nummer helt ud i kulden. Finalist: Måske

  Rumænien: Meget bedre end igår, hvor duoen kom på lige efter tekniske problemer. Både Ovi og Paula interagerer godt med kameraet og selvom Piano-cirklen stadig virker lidt malplaceret, så er “Miracle” er godt bud på én Top 3-sang i denne semifinale. En moderne og uptempo sang, som vil appellere bredt. Finale: Ja

   

  Læs også: Live blog! Semifinale 2 – dress rehearsal (1)

   

  Vores bud på finalisterne i Semifinale 1

  Mette:

  [one_half]

  De sikre (efter sandsynlighed):

  1. Israel
  2. Rumænien
  3. Østrig
  4. Norge
  5. Polen
  6. Grækenland

  Sandsynlige: (efter sandsynlighed)

  Finland
  Schweiz
  Irland
  Malta

  Måske: (efter sandsynlighed)

  Slovenien
  Belarus

  Ude:

  Georgien
  Litauen
  FYR Makedonien
  [/one_half]

  [one_half_last]

  De 10 finalister?

  1. Israel
  2. Rumænien
  3. Østrig
  4. Norge
  5. Polen
  6. Grækenland
  7. Finland
  8. Schweiz
  9. Irland
  10. Malta

  [/one_half_last]

   

  Michael:

  [one_half]

  De sikre (efter sandsynlighed):

  1. Israel
  2. Norge
  3. Rumænien
  4. Polen
  5. Østrig

  Sandsynlige: (efter sandsynlighed)

  Irland
  Finland
  Schweiz
  Malta

  Måske: (efter sandsynlighed)

  Slovenien
  Grækenland
  Makedonien

  Ude:

  Litauen
  Georgien
  Hviderusland

  [/one_half]

  [one_half_last]

  De 10 finalister?

  1. Israel
  2. Norge
  3. Rumænien
  4. Polen
  5. Østrig
  6. Irland
  7. Finland
  8. Schweiz
  9. Malta
  10. Slovenien

  [/one_half_last]

  Jeg tror på at nummer 1 til 5 er ret sikre. Jeg tror det skal gå galt for Finland og Irland hvis de ikke også skulle kvalificere sig. De sidste tre pladser er dog meget usikre, det kunne i princippet blive et hvilket som helst af de tilbageværende lande – på nær Georgien og Hviderusland. Alle siger jeg er et fjols for ikke at have Grækenland med på listen, men de har lydt ganske horribelt i alle de prøver jeg har set af dem, både i salen og på skærmen i pressecentret.

  Se rehearsal-videoer fra med alle 16 bidrag fra de åbne prøver i lørdags.

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »