News Ticker

Fest og farver i København

Eurovision Song Contest er ikke kun en musikkonkurrence, men i lige så høj grad en fest. I 13 dage op til finalen lørdag d. 10. maj har København dannet rammerne for et utal af koncerter,  quizzer, sangkonkurrencer og happenings. Fans fra nær og fjern er samlet for at fejre årets største begivenhed og feste med venner, som de for størstedelens vedkommende kun ser én gang om året. Der bliver uddelt kærlige kram og kys, skrålet med på Eurovision-klassikere og danset til den lyse morgen.

Tim_Euroclub

Tim Schou er vært på EuroClub i Vega

Åbningfest på rådhuset og Euroclubben 

Søndag aften blev Eurovision for alvor skudt i gang med den officielle åbning for artister og delegationer på rådhuset. Den røde løber var rullet ud og på sidelinien stod tusindvis af fans, pressefolk og københavnere parat for at se festens hovedpersoner – de 37 artister fra dette års deltagende lande, som én efter én gik op ad den røde løber, hvor DR-vært Abdel Aziz Mahmoud tog imod og bl.a. tog selfies med de festklædte deltagere.

Én artist fik speciel meget opmærksomhed, nemlig Østrig’s skæggede dame Conchita Wurst, som var blandt de absolut mest eftertragtede deltagere blandt både journalister, fotografer og fans.

Efter den officielle reception på rådhuset, gik turen for deltagere, akkrediterede pressefolk- og fans på Vega, som i år danner rammerne for den officielle Eurovision-natklub Euroclub. Her er A Friend In London-forsangeren Tim Schou vært, og gennemfører hver aften “Tim’s Challenge”, hvor fans stemmer om, hvilken tidligere Eurovision-sang, Tim skal fortolke på scenen. Til åbningsfesten sang Tim Eric Saade’s “Popular”.

Conchita_EuroClub

Årets fanfavorit Conchita Wurst fra Østrig

Euroclubben byder også på en anden tidligere Melodi Grand Prix-deltager, nemlig DQ som i 2007 sang “Drama Queen” og som har fået sin egen Champagne lounge, hvor hun bl.a. synger og har forskellige quizzer og Eurovision-happenings.

Flere af årets deltagere var også på scenen til åbningsfesten, bl.a. franske Twin Twin, albanske Hersi Matmuja, og vores egen Basim, som fik hele salen til at skråle med på “skuba duba dabda dididaj”.
Aftenens største bifald gik dog til den meget populære østrigske drag-artist Conchita Wurst, som udover sit bidrag “Rise like a Phoenix”, bl.a. fortolkede Cher’s “Believe”.

Til koncert i Emmelie’s forrest 

Emmelie_Eurofancafe

Emmelie giver koncert i “Emmelie’s forrest”

Danmark har ligesom 39 andre lande sin helt egen fanklub, som er medlem af sammenslutningen “Organisation Génerelle des Amateurs Eurovision”. Faktisk er OGAE-Danmark eller Melodigrandprixfans.dk verdens største fanklub med mere end 1000 medlemmer.

I forbindelse med Eurovision Song Contest mødes en stor del af de danske og internationale fans i den traditionsrige Euro Fan café, som i år både har budt på talkshows, quizzer, DJ’s og koncerter. Sidste års vinder, Emmelie de Forest kiggede bl.a. forbi caféen og gav en lille koncert i gårdhaven, som har fået navnet “Emmelie’s forrest”.

Tidligere deltagere gæstede “Dansker festen”

Den danske fanklub har bl.a. stået bag et specielt event for danske fans, nemlig “Dansker aften”, hvor der var gensyn med vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2012 Soluna Samay. Soluna spillede akustiske versioner af flere af hendes hits, deriblandt hendes nye sang “This Town”, som er på sangerindens kommende cd og vindersangen “Should’ve known better”, som de forsamlede fans jublende insisterede på at høre “One more time”.

Aftenens anden gæst var Glamboy P, bl.a. kendt som Lina Rafn’s hjælpedommer i X-Factor, tidligere medlem af boybandet FU:EL og manden bag “Right by your side”, som deltog i Dansk Melodi Grand Prix 2014 og tiltrak sig meget opmærksomhed på grund en række nøgne mannequin-dukker på scenen.

GlamboyP

Glamboy P sang bl.a. “Right by your side” fra Dansk Melodi Grand Prix 2014

Glamboy P startede ud med en speciel Candlelight-version af “Right by your side”, hvorefter fansene blev bedt om at joine ham ved scenen.  Han sang også hittet “Rocking your bed” (Lynx & Pico) samt sin nye single “Dig og mig mod verden”. Glamboy sluttede af med originalversionen af “Right by your side”, som de feststemte og danseglade fans også krævede at høre 2 gange.

Du kan se et udpluk af  videoer herunder.

 

Videoer

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »