News Ticker

Her er vores bud på finalens resultat – Mette

  Tidligere idag var alle årets finalister på scenen i deres 3. generalprøve, den såkaldte familiefinale, inden det i aften bliver alvor. Kl. 21.00 blænder DR op for Eurovision Song Contest 2014 – og dagens gode nyhed: Det bliver med Ole Tøpholm, som kommentator, når han efter afbud på grund stemmeproblemer, har haft afløser på både tirsdag og torsdag.

  Her får du min analyse af aftenens 26 bidrag og til sidst et bud på en vinder i årets svære og tætte konkurrence.

  Ukraine:

  Effektivt sceneshow og Ukraine har virkelig maksimeret sine chancer med den nye version af sangen. Stærk og karismatisk sangerinde, en moderne popsang, der vil appellere bredt og et catchy omkvæd, som sidder fast. Starten som nummer 1 er dog ikke på Ukraine side, så jeg tror vi vil se bidraget udenfor Top 5.

  Placering: 6-10

  Hviderusland:

  Det er stadig et chok for os og mange andre her på stedet, hvordan TEO kom videre fra semifinale 2 (og Israel måtte sig farvel). Starten som nummer 2 – lige efter Ukraine’s stærke bidrag – udstiller “Cheesecake” som et ret simpelt, nogen vil nok sige billigt, bidrag og jeg tror TEO skal være glad, hvis han undgår at ende på én af nederste 5-6 pladser.

  Placering: 21-26

  Azerbaijan:

  En bedre vokal fra Dilara idag, men der er bred enighed om, at det her er Azerbaijans svageste bidrag til dato. En tidlig start, et lidt for lidt memorabelt sceneshow og en hård konkurrence i ballade-genren vil nok sende bidraget længere ned i feltet end normalt.

  Placering:  11-15

  Island:

  Humoristisk, forfriskende og iørefaldende bidrag fra de skøre islændinge i Pollapönk. Stærke vokaler, et godt budskab, sing-along-venligt omkvæd, en yderst vellykket koreografi. Man begynder så småt at tænke i retning af LT Uniteds “We are the winners” fra 2006, som ligesom Pollapönk overraskede med at kvalificere sig og ikke mindst slutte i Top 10. Perfekt start efter Azerbaijans lidt søvndyssende performance.

  Placering: 16-20

  Norge:

  SUPER flot sang og performance. Scenen understøtter meget effektivt sangens stemning og Carl Espen er én de sangere i konkurrencen, som viser aller mest indlevelse og sjæl. En sikker jury-favorit, men om seerne husker ham med en så tidlig star er usikkert. Derfor tror jeg desværre ikke at Norge kommer op og blande sig helt i toppen, selvom det ville være fortjent.

  Placering: 6-10

  Rumænien:

  Et af aftenens bedste up-tempo dance-bidrag, som desværre ødelægges lidt af et rodet sceneshow med mange ting, som ser lidt akavede ud. Vokalt en svag start fra Ovi og en tidlig start i showet sender nok desværre den kære rumænske duo ud af Top 10.

  Placering: 11-15

  Armenien:

  Aram MP3 ser igen fuldstændig smadret ud og leverer en ret svag vokal samt en uinspireret og temmelig flad indsats. Scenebaggrunden er derimod helt fantastisk flot. Dagens hidtil svageste performance – noget tyder på at Aram bare gerne snart vil hjem! Et super godt og professionelt nummer, men hvis ikke Aram MP3 leverer bedre i aften, så ryger han udenfor Top 10.

  Placering: 11-15

  Montenegro:

  Så er vi i gang! Det er i alt fald den følelse, jeg sidder med, når den smukke Balkan-ballade fra Montenegro ruller sig ud. Yderst vellykket scene og så har Sergej ikke på noget tidspunkt skuffet vokalt. Yderst rutineret og karismatisk performance. Montenegro kommer til at overraske positivt i aften med årets eneste Balkan-ballade.

  Placering: 6-10

  Polen:

  Cleo og hendes “Slavic Girls” er atter engang i topform. Meget iøjnefaldende show og en memorabel sang, som pkt. 1 ikke er en ballade, pkt. 2 inddrager både mainstream hip hop/r&b og national musikkultur samt pkt. 3 byder på adskillige store attributter 🙂  For nogen (juryen?) er det måske FOR meget, derfor gætter jeg på at Polen ryger udenfor Top 10.

  Placering: 11-15

  Grækenland:

  En del af det græske sceneshow ser stadig både akavet og tilfældigt ud, men det er blevet meget bedre end ved prøverne før semifinalen. Effektivt “hoppe-show” mod slutningen af sangen og et nummer som får publikum op af stolene.

  Den andden halvdel af www.good-evening-europe.dk, Michael, er “en smule” modstander at det græske bidrag og jeg må også medgive, at jeg synes der er alt for lidt substans i “Rise up” til, at det er en værdig vinder af Eurovision. Det virker ret simpelt, hurtigt lavet og sceneshowet virker halvfærdigt. Grækenland kan slutte i toppen, men jeg vover pelsen og sender dem ud af Top 10, selvom det nok ikke går så galt for den succesfulde Grand Prix-nation.

  Placering: 11-15

  Østrig:

  Super flot start, hvor man kun ser lys i Conchita’s kjole og første del af sangen  synges, uden at man kan se, hvem hun er. Stærk vokal (igen) og Conchita giver en fantastisk indlevende og karismatisk perforformance.

  Er der nogen, som kan vinde fra den tidlige start som nummer 11 af 26, så er det Conchita Wurst, som med et af aftenens flotteste sceneshows, et stærkt bidrag med både en flot komposition og et budskab, og en yderst indlevende performance, ja så er det den skæggede dame, som er min absolutte favorit. I min øjne kommer ingen i nærheden af Conchita i årets konkurrence!

  Placering: 1-5

  Tyskland:

  Står fuldstændig i Conchita’s skygge og som det var tilfældet med Litauen i semifinale 2, så er Elaiza nærmest færdige, før man lige får fordøjet indtrykkene fra Østrigs performance. Svingende vokal, som til tider virker direkte falsk. Genren er ret enestående i årets konkurrence, men en tidlig (og uheldig) start vil nok sende Tyskland mod bunden.

  Placering: 21-26

  Sverige: Perfekt placering for den rutinerede diva Sanna Nielsen, lige mellem en usikker performance fra Tyskland og Frankrigs ret lette og lidt tomme pop-sang. En smuk vokal, og et musikalt arrangement, som hele vejen igennem bygger op. Én af årets smukkeste ballader – spørgsmålet er om Europa i år vil have noget andet end en klassiske Eurovision-ballade?

  Placering: 1-5

  Frankrig:

  Nok aftenens mest energiske sceneshow, hvilket til tider også går lidt udover vokalen. En sjov og humoristisk performance i samme genre som Island, som de heldigvis er placeret i god afstand fra. Dog tror jeg Islands bidrag vil appellere mere på grund budskabet, hvor Twin Twin’s sang om et “Moustache” virker en smule intetsigende.

  Placering: 21-26

  Rusland:

  Selvom de 2 piger blev buhet ud både ved semifinalen i torsdags og juryfinalen igår, så gav de en god præstation idag. “Shine” er en fin, omend ret simpel og ikke særlig nyskabende sang. Det klinger stadig hult, når russerne synger “Show the world some love”, men Rusland har mange venner og de klarer sig normalt langt bedre, end man regner med. Derfor et mit bud en placering lige udenfor Top 10.

  Placering: 11-15

  Italien:

  “La mia cittá” har mange lighedspunkter med sidste års franske bidrag. Et ikke-engelsk sproget, rocket bidrag sunget af kvindelig sanger, som udviser masser af power, selvsikkerhed og girl power.  Sangen var meget hypet fra starten, men det er som om der er kommet mange andre og bedre bidrag, som har sendt Italien lidt i skyggen. På trods af en lidt svingende vokal, så tror jeg ikke Italien kommer i bunden, men en plads lidt omkring midten er nok mere realistisk.

  Placering: 16-20

  Slovenien:

  En lidt svag vokal fra Tinkara og et bidrag som ikke gør noget voldsomt indtryk, selvom det er en ganske fin sang. Kommer nok til at stå i skyggen af Finlands meget powerfulde og iøjnefaldende show.

  Placering: 21-26

  Finland:

  Softengine formår at skabe en effektiv koncert-stemning og giver en overbevisende performance med masser af power. Super lysshow og gode vokaler. Dog klarer rocksange sig sjældent specielt godt i Eurovision og derfor spår jeg en plads på den forkerte side af midten.

  Placering: 16-20

  Spanien:

  Endnu et bud på konkurrencens mest vellykkede scene. Regn-temaet ser forrygende ud og passer perfekt til sangen. Ruth er leverer en både karismatisk og yderst stærk vokal. Sangerinden er i dette tilfælde nok stærkere en sangen, og derfor er jeg bange for at Spanien ikke kommer med i Top 5, selvom bidraget er i min Top 3 (desværre oprindeligt sammen med Israel, som måtte takke af i torsdags).

  Placering: 6-10

  Schweiz:

  En god kontrast til Spaniens storladne ballade er Sebalters dejlige “Hunting for stars”, som primært vinder på den løsslupne spillemands-stil, charme og varme. Højdepunktet kommer, når Sebalter slår sig løs med violinen spiller på trommer på catwalken.

  En charmerende performance, som leder tankerne i retning af Alexander Rybak’s fairytale, men desværre har Schweiz ikke meget støtte i Eurovision og jeg tror at den stærke afslutning på finalen desværre sender dette dejlige bidrag ned i den dårligste halvdel.

  Placering: 16-20

  Ungarn:

  Efter den glade og bekymrings-frie sang fra Schweiz, kommer Andras’ budskab til at stå endnu tydeligere. Han giver som altid en stærk vokal, og som jeg har skrevet før, så er dansen nok den mest relevante og vellykkede i årets konkurrence. Andras er yderst indlevende og står bag hvert ord i sangen. Jeg er tæt på at fælde en tåre i slutningen, hvor Andras skubber den voldelige del af danserne væk. Smukt!
  Hvis Europa er til indhold fremfor storladen ballade, så kunne vi sagtens skulle en tur til Ungarn i 2015!

  Placering: 1-5

  Malta:

  Firelight er ikke heldige med starten efter Ungarn, som bidraget vil komme til at stå lidt i skyggen af. Slutningen i “Running” vil sandsynligvis sætte gang i tankerne hos en del tv-seere og inden man igen er klar til at indtage  nyt, ja så er “Coming home” næsten slut.

  Firelight giver en god performance, men selvom bidraget af nogle er blevet kaldt en dark horse til sejr, så tror jeg vi på trods af en sen start skal noget længere ned i resultatlisten for at finde “Coming home”

  Placering: 21-26

  Danmark:

  Igår væltede salen nærmest, da Basim gik på scenen med “Cliché Love Song” og idag gav han og resten af det danske hold endnu en perfekt performance. Både sangen, den Grease-/70’er inspirerede dans og den flotte scenebaggrund skiller sig ud og der burde ikke være tvivl om at seerne kan huske Danmark efter sådan et show. Også fordi vi kommer efter det ikke særligt memorable bidrag fra Malta.

  Placering: 6-10

  Holland:

  Efter at Holland i tirsdags kvalificerede sig til finalen, har også bookmakerne fået øjnene op for The Common Linnets’s flotte nummer, som har bevæget sig ca. 20 pladser op til Top 4 baseret på udbudte odds. Holland byder ligesom sidste år på et bidrag i en klasse for sig, som uden tvivl ligge højt hos juryen. Vi tror på at seerne også vil sætte pris på den veludførte performance og gætter på en Top 5-placering til Holland.

  Placering: 1-5

  San Marino:

  De fleste var super glade, da Valentina i tirsdags, sit 3. forsøg i Eurovision, endelig bragte San Marino i finalen, men de færreste tror, at det kan blive til nogen topplacering i finalen, tvært imoder der nok større risiko for en bundplacering. Valentina giver en god performance, en stærk vokal og så ser hun fantastisk sød ud 🙂 Med en start som nummer 25 er hun i frisk erindring, når der skal stemmes. Alligevel så tror jeg desværre at UK kommer til at “walk all over” San Marino som en af de helt store vinderkandidater.

  Placering: 21-26

  UK:

  Meget intens og indlevende performance fra Molly, som virkelig sælger denne her pop-protestsang til topkarakter. Hun har selv skrevet “Power to the people”, hvilket i høj grad skinner igennem, og hun står 100% ved hvert et ord. Stærk vokal, flot show og et budskab, som vil appellere til mange. UK er med start nummer 26 “the one to beat”.

  Placering: 1-5

  Så langt så godt. At pege på en vinder bliver en langt vanskeligere opgave i et år, hvor der ikke er nogen oplagt vinderkandidat, men minimum 10 sange, som faktisk alle kunne gøre det.

  Min personlige favorit er Conchita Wurst og den fantastiske “Rise like a Phoenix”. Hvis dette var en musikkonkurrence – og der blev set bort fra homofobiske holdninger –  så tror Østrig havde sejret. Sjældent har jeg set så massiv support til nogen deltagere. MEN efter underskriftsindsamlinger fra bl.a. Hviderusland og Rusland mod “den skæggende dame”, så kunne man godt frygte at Østrig slet ikke får points i visse Østlige lande. En sejr kræver normalt, at det bidrag henter points hos næsten alle lande, derfor tror jeg ikke at Conchita kommer helt op i den top, som hun har fortjent at slutte i.

  UK

  Derfor er jeg jo nødt til at finde et alternativ. UK har aldrig været min favorit i årets konkurrence, snarere tværtimod (det var Lena bestemt heller ikke i 2010), men efter at have set Molly på scenen, hørt de massive klapsalver hun modtager, hvorend hun går og ikke mindst taget starten som nummer 26 in mente, så tror jeg at UK endelig, efter mange års resultatmæssig tørke, igen har en stor chance for at vinde Eurovision Song Contest.

  Som et par dark horses til brittisk sejr, vil jeg nævne Sverige’s power-diva Sanna Nielsen, Ungarns András og Hollands The Common Linnets.

  Vi er meget klogere omring midnat i aften 🙂

   

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »