News Ticker

Alle har ret til varmt tøj 2014: Interview med Glamboy P

I marts måned deltog Patrick Spiegelberg aka Glamboy P i Dansk Melodi Grand Prix 2014 med sangen ‘Right by your side’. Siden da har den nu 30-årige sanger været aktiv på mange forskellige fronter. Han har bl.a. optrådt på Nakskov festivalen, været vært ved Copenhagen Pride’s store koncert på rådhuspladsen, lavet musikvideo for Paw & Lina, og så har han arbejdet på sin kommende single “Dig og mig mod verden”.

Nu kan Glamboy P føje endnu en værtsrolle til CV’et. Den 2. november står han på scenen i Enghaveparken i København som en af arrangørerne bag det store indsamlingsshow “Alle har ret til varmt tøj”, som har til formål at samle varmt tøj, soveposer mm. ind til de hjemløse i Danmark.

I den forbindelse lavede vi et lille interview med Glamboy P, hvor han bl.a. fortæller om, hvordan han blev en del af projektet, om hvordan det er lykkedes at få alt det praktiske på plads, om de kunstnere, som kommer til at stå på scenen og om sit møde med den tidligere hjemløse Maj-Britt.

Læs også: Glamboy P blandt arrangørerne af stort indsamlingsshow

Lige fra hjertet

Initiativet til indsamlingen blev taget tilbage i september. “Miguel Perez kastede en bold op i luften, og det viste sig, at der var stor tilslutning og mange mennesker, som bekymrede sig om denne her sag” fortæller Glamboy P og tilføjer “Jeg blev ringet op af Kristina (red: Kristina Ellemand Krisling), som spørger, om jeg vil være vært og spille til showet“.

Efter at have hørt mere om arrangementet og talt med Miguel, valgte han at sige ja.  “Jeg hører, at det er lige fra hjertet af. Der er ikke nogen spekulationer og der er ikke noget popularitets-barometer, der spiller ind.  Det er i virkeligheden bare en rigtig god gerning og det vil jeg gerne hjælpe til med og så involverer jeg mig.”

Hjemløse-problematikken er et emne, som ligger Glamboy’s hjerte nært. “Det er en sag, som for få mennesker bekymrer sig om!“. “Jeg håber, hvis man en dag selv ender i en situation, hvor man har brug for hjælp, så er der fyldt lidt på karma-kontoen.” tilføjer han med et smil, da han bliver spurgt omkring sit personlige bidrag til arrangementet.

Fanget i systemet

En oplevelse, som har gjort stort indtryk på Glamboy P, er mødet med Maj-Britt, som indtil for 14 dage siden var én af Københavns hjemløse.

Jeg talte med en tidligere hjemløs, Maj-Britt, som fortalte, hvordan der blev spillet bold med de hjemløse på kommunerne og jobcentrene. Hun havde fået tvangsfjernet sine børn i et jalousidrama med hendes ex-mand”, fortæller Glamboy P og fortsætter:

“Hun havnede i en situation, hvor hun i den ene del af systemet blev erklæret for syg til at passe sine børn og fortsætte sin pædagoguddannelse, men i den anden ende af systemet på jobcentret kaldte de hende ind og ville have hende i arbejde. Så hun var i den ene afdeling ”skingrende sindssyg” og i den anden afdeling fuld arbejdsdygtig og skulle bare ”se at komme i gang”.

På Facebook-siden Alle Har Ret Til Vamt Tøj ligger en video med et udsnit af Glamboy og Maj-Britt’s møde, som er optaget udenfor Mændenes Hjem på Istedgade i København, og som giver et godt indblik i, hvor svært det kan være, at være hjemløs og samtidig have ambitioner for sig selv og sit liv.

Maj-Britt har nu erhvervet sig et værelse på en privat pension, som hun betaler 5000 kr. for om måneden, men hun kan ikke få boligsikring, fordi der ikke er et toilet inde på hendes værelse! Det er noget der gør meget indtryk på mig. Jeg synes ikke vores sociale net fungerer!”, fortæller Glamboy og peger på de mange bureaukratiske problemer, som Maj-Britt er stødt på i forsøget på at få et normalt liv. Du kan se hele videoen nederst i denne artikel.

Sponsorer og frivillig arbejdskraft

For at kunne gennemføre et projekt som #AlleHarRetTilVarmtTøj skal en række praktiske forhold på plads, hvilket kræver såvel sponsorer som frivillig arbejdskraft. Til selve indsamlingsdagen har man f.eks. skullet finde sponsorer, som vil lægge borde, stole, telte og toiletter til, samt en række frivillige, som skal slå telte op, sortere tøj osv.

På spørgsmålet om, hvordan arrangørerne har formået at få de praktiske rammer etableret, fortæller Glamboy: “Det har vi gjort ved at være lidt “bulldog-agtige” og bare ringet op og været voldsomt progressive i vores tilgang til det her projekt”. Han tilføjer  “Vi har fortalt, at det  er 100% non-profit. Der er ikke nogen af os, der får en krone for det her. Men vi har brug for al den hjælp vi kan få. Det har folk været rigtig søde til.”

Indsamlingskoncerten bliver gennemført af en række kunstnere, som ligeledes går på scenen, uden at få noget for det. På plakaten står den danske sanger, sangskriver og komponist Bo Evers, bl.a. kendt for hittet ‘Fred’, den unge danske sangerinde Cisilia, som har været P3’s uundgåelige med ‘Ring den alarm’ og tidligere Voice-deltager Freja Kirk, aktuel med albummet ‘Monophobia’, som sammen med en række andre artister med hjertet på rettet sted, vil underholde de fremmødte. Se det komplette program her.

“Der kommer også en masse upcommings, som gerne vil stå på en scene og møde et publikum og som gerne vil være med til at bidrage til at det bliver en god dag“, fortæller Glamboy, som selv tager værtsrollen, men også lover os, selv at spille nogle numre.

Glamboy P’s opfordring

For at sprede budskabet og dermed være i stand til at hjælpe så mange hjemløse som muligt, har arrangørerne brug for din hjælp. Glamboy P opfordrer alle til at kigge forbi Facebook-siden Alle Har Ret Til Varmt Tøj, hvor man kan læse mere om eventet og meget gerne gå ind og tilmelde sig begivenheden, hvis man kan komme. “Folk må også meget gerne dele den video, der er lavet med Maj-britt og selv se den, og se hvordan man kan være fanget i saksen”, lyder opfordringen fra Glamboy P.

Hvis man kommer den 2. november og har en instragram-profil, så kunne vi godt tænke os, at man tager billede af alt det tøj, man kommer med og lægger det på Instagram med #AlleHarRetTilVarmtTøj, dels for inspirere andre og dels for at vi har en idé om, hvor meget, der kommer. Vi er frivillige og alle, som er her, er hvervede mennesker. Vi vil helst ikke være for få og vi vil omvendt heller ikke spilde for mange menneskers søndag, hvis der ikke er brug for dem“.

Hvis du ikke kan være i Enghaveparken søndag d. 2. november, er der stadig en mulighed for at bidrag. “Vi har aftaler med nogle forskellige lagre, der kan tage imod tøj, hvis man ikke selv har mulighed for at komme den 2. november“, slutter Glamboy af.

Vi på www.good-evening-europe.dk ønsker arrangørerne al mulig held og lykke med projektet og håber at rigtig mange vil deltage i indsamlingen! 

 

Klik her for at læse mere om Glamboy P på ww.good-evening-europe.dk eller kig forbi Youtube  og se, hvordan det så ud, da Glamboy p stod på scenen til Copenhagen Pride Show 2014.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »