News Ticker

OGAE Danmark årsmøde 2014: Chiara Siracusa

Lørdag d. 1. november genopstod årets populære EuroFanCafé i Huset KBH for en enkelt aften. Det skete da den danske fanklub Melodigrandprixfans.dk afholdt sit årsmøde, som bl.a. bød på uddeling af historiens 2. “Mylle-Pris”, talkshow med Danni Elmo samt for første gang i historien, optrædener fra 3 internationale stjerner, nemlig Chiara, Ryan Dolan og Suzy.

Vi var til stede i Huset og byder i denne artikel på videoer fra den første internationale Eurovision-deltagers optræden, Chiara Siracusa. Flere artikler og videoer er på vej!

Lige ved og næsten

Chiara er Malta’s til dato mest succesfulde Eurovision-deltager. Hun debuterede i Eurovision Song Contest 1998, som blev afholdt i Birmingham, med sangen “The One that I love”. Da kun ét land manglede af afgive sine stemmer lå Chiara til sejr, men Makedonien ville det anderledes. Herfra var der 0 points til Malta, men 8 points til Dana International fra Israel, der jo som bekendt løb med sejren. Faktisk blev Chiara også overhalet af UK’s Imaani og sangen “Where are you”, og sluttede på en 3. plads med 165 points.

Chiara har senere, i et interview med BBC, fortalt hvordan hun tilbragte adskillige timer grædende på hotelværelsets badeværelse natten efter showet, men at hun senere valgte at se det høje antal points som en præstation i sig selv.

3 x Eurovision

Nederlaget til Dana International fik dog ikke Chiara til at miste lysten til Eurovision og 7 år senere var den maltesiske sangerinde tilbage i konkurrencen. I Kiev, Ukraine var Chiara i 2005 parat til revanche – ligesom også Helena Paparizou (Grækenland, Antique ESC 2001) og Selma (Island, ESC 1999).

Det blev i sidste ende én af disse dobbelte-Eurovision deltagere, som igen kostede Chiara sejren. En 2. plads blev det til med den smukke ballade “Angel”, som til dato er Malta’s bedste Eurovision-resultat.

 

Den 3. og foreløbigt sidste deltagelse kom i 2009. Efter at sangerinden mistede sin far, valgte Chiara i 2009 at give Eurovision endnu et forsøg med balladen “What if we”, som hun dedikerede til sin nyligt afdøde far. Chiara kvalificerede sig til finalen, men sluttede på en 22. plads i finalen i Moskva.

Chiara er blandt de mest succesfulde Eurovision-deltagere nogensinde og har sammenlagt scoret ikke mindre end 366 points sammenlagt med sine 3 Eurovision-bidrag.

Eurovision-ballader og coverversioner

Chiara sang bl.a. sine 3 Eurovision-ballader samt sin nye single ‘Mermaid in Love’, som udkom tidligere i år. Faktisk var hun forbi København under Eurovision i maj for at promovere sin nye sang. Hun fortalte også om sin helt store passion, sko!, som også er med i én af hendes sange. ‘Zarbun’ betyder sko på maltesisk og er samtidig titlen på hendes up-tempo hit fra 2013.

Det blev også til et par cover-versioner. Chiara sang ‘9 to 5’, som hun har udgivet sammen med islandske Hera Bjørk og én af sine egne favoritsange ‘It’s raining men’, som vakte stor begejstring hos publikum.

 

Chiara var meget populær blandt fansene ved aftenens koncert og mange roste hendes vokale præstationer efter showet. Chiara var også selv meget begejstret for sin tur til Danmark. På sin Facebook-side skrev hun således “I had so good time meeting you all in Copenhagen this weekend. It is a beautiful City and great people. Hope to be there again soon”.

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »