Basim udsender ‘Picture in a Frame’

Tilbage i marts smeltede Basim pigehjerter i alle aldre, da han vandt Dansk Melodi Grand Prix 2014 med sangen ‘Cliche Love Song’.  Som årets danske Eurovision-repræsentant stod han d. 10. maj igen på scenen, denne gang i B&W-hallerne og sang sit Grand Prix-hit for for mere end 195 millioner mennesker, da Eurovision Song Contest 2014 løb af stablen på hjemmebane i København.

Personlig musik

Nu er Basim parat med efterfølgeren sit glade pophit. Idag udkom singlen ‘Picture in a Frame’, som viser en helt anden side af Basim.

Advertisement

Min sidste single Cliche Love Song var tilegnet et stort tv-show, og jeg skrev den sang ud fra, hvad folk gerne vil høre, og hvad folk synes er sjovt at feste til. Men nu vil jeg gerne lave noget, som er mere mig, og som definerer mig som artist. Det er vigtigt for mig, at det musik jeg laver nu er kvalitet“, siger Basim til DR.

Min nye single handler om kærlighed og om at slå op med en, man elsker. Når man har været i et forhold i lang tid, så deler man utrolig mange minder med en anden person. Når man så går fra hinanden, så er minderne det eneste , som man har tilbage, og det er først der, at man indser, hvad det er man har mistet“.

For godt en uge side afslørede Basim nyheden om den nye single på de sociale medier, og udgivelsen har været noget Basim har set rigtig meget frem til – og som har domineret hans strøm af nyheder på Twitter og Facebook. Han har brugt rigtig meget tid på den nye single, som er blevet til i en lang proces, hvor han har været meget opmærksom på alle lyde og detaljer.

Det har været vigtigt for mig, at både melodien og teksten sad lige i skabet. Og så ønsker jeg, at teksten skaber billeder i hovedet på folk, når de hører den. Picture In A Frame er et billede på noget, som vi alle kender til, og når folk hører sangen, tænker de fleste nok på et særligt billede, der betyder noget specielt for dem”, siger han til DR.

Laver musik dag og nat

Det blev svenskerne, som fik det første lyt på ‘Picture in a Frame’. Det skete, da Basim kiggede forbi radiostationen Rix.fm d. 26. november og havde verdenspremiere på singlen, som først har officiel udgivelsesdato idag, d. 1. december. Nu håber Basim, at danskerne tager godt imod hans nye sang:

Jeg forventer ikke, at det bliver et kæmpe hit, men jeg håber, at folk kan lide sangen og tager den til sig. Jeg synes selv, at det er det bedste, jeg har skrevet ind til videre. Det smukkeste ved musik er, at man får lov til at være en del af folks liv. For musik fylder utrolig meget i vores hverdag, og musik formår at skabe følelser i vores kroppe på en måde, som ingen andre ting gør. Jeg laver musik dag og nat, og det er en sindtsyg følelse, når man laver noget, som faktisk rører folk“, slutter han af.

Du kan høre den nye single her og i Spotify-playeren herunder:

Dialog mellem religioner

Basim har udover sin nye single også arbejdet på musikprojektet Lydspor fra Bibelen, hvor han og 11 andre kendte kunstnere har fået frie hænder til at nyfortolke bibeltekster.

Han er selv vokset op i en muslimsk familie og udgav d. 17. november ‘Count to 10’ for det kristne forlag Bibelselskabet.

Når konflikter og krige hærger, er det godt at minde hinanden om, at vi har mange værdier tilfælles, selvom vi ikke tror på det samme‘, fortæller Basim til Bibelselskabet og tilføjer “Sangen handler om, at lige meget hvor man bor, lige meget hvilken religion man vokser op med, så har vi alle lært, at vi skal opføre os ordentligt”.

‘Count to 10’ er en del af Bibelselskabets 200 års jubilæumsfejring ‘Lydspor fra Bibelen’, hvor 12 kendte kunstnere sætter musik til 12 centrale bibeltekster. De 12 sange udkom på et samlet album idag d. 1. december. For hvert solgt album går 10 kroner til et hiv/aids-projekt for forældreløse børn i Swaziland.

Hør sangen her, på diverse streamingtjenester eller i vores Spotify-player herunder: