News Ticker

Malta: Amber vinder i 5. forsøg

D. 21. og 22. november afviklede Malta deres nationale semifinale og finale, hvor vinderen blev den 23-årige Amber og sangen “Warrior”.

20 sange deltog i semifinalen og de 14 bedste i finalen. Der var stor enighed om at Amber i sit 5. forsøg skulle være Maltas repræsentant i Eurovision. Den unge sangerinde, som hvert år siden 2011 har været en del af den maltesiske finale, modtog 12 points af både tv-seere og jury.

I den maltesiske udvælgelse besejrede Amber bl.a. Glen Vella, Christabelle og Franklin, som tidligere har repræsenteret Malta i Eurovision.
Den maltesiske tv-station PBS har i år ændret på reglerne, således at artist, sangskriver og komponist bag det vindende bidrag i år har tilladelse til at ældre dele af vinderbidraget eller vælge et helt nyt bidrag. Derfor ved vi altså endnu ikke med sikkerhed om Amber kommer til at synge “Warrior” i Wien til maj.

Amber med det fulde navn Amber Bondin har udover sine egne forsøg i den maltesiske udvælgelse også selv deltaget i Eurovision, dog ikke som solist. I 2012 var hun korsanger for Kurt Calleja i Baku, da Malta deltog med ‘This Is The Night’.

Resultater i MESC:
2011: Catch 22 (13. plads) + Touch Wood (ikke i finalen)
2012: Answer With Your Eyes (3. plads)
2013: In Control (4. plads)
2014: Because I Have You (4. plads)
2015: Worrior (1. plads)

Fra arkivet

Software developer and grunt level contributor at good-evening-europe.dk. If something is burning or words are spelled wrong, it will be his fault.

Translate »