News Ticker

FYR Makedonien: Daniel Kajmakoski synger “Lisja esenski”

  Det makedonske bidrag til Wien 2015 blev fundet i Skopje Festival 2014, som blev afholdt d. 12. november. Her vandt Daniel Kajmakoski med sangen “Lisja esenski”, som er skrevet af Aleksandar Mitevski, Daniel Kajmakoski og Joacim Persson.

  Metropolis Arena i Skopje udgjorde rammerne for sangkonkurrencen, som havde deltagelser af 20 sange. Alle sange blev fremført live med musik af MRT orchestra under ledelse af Ljupčo Mirkovski.

  I en kombination af stemmer fra en international jury og telefonafstemning sluttede Daniel Kajmakoski og sangen “Lisja esenski” som vinder.

  Daniel besejrede bl.a. de 2 tidligere Eurovision deltagere Tamara Todevska (ESC 2008) og Vlatko Ilievski (2011).

  Makedoniens første X-Factor vinder

  Daniel er 31 år og bedst kendt for sin deltagelse og sejr i den serbisk producerede X-Factor Adria, som har auditions i både Serbien, Montenegro, Bosnien Hercegovina, Kroatien og i FYR Makedonien.

  Efter sejren i X-Factor udgav Daniel sangen “Skopje-Beograd”, som var en duet med ingen ringere end Željko Joksimović, som udover at være tidligere ESC-deltager og ESC-sangskriver også var jury i X-Factor.
  Det bliver ikke Daniels første besøg i Wien. Han flyttede nemlig som 7-årig til Wien med sine forældre og har også som voksen været bosat i Wien, mens han arbejdede med sin musik.

  FYR Makedonien har deltaget i Eurovision siden 1998, men har ikke været en del af finalen siden 2012, hvor Kaliopi sluttede på 13. pladsen med sangen “Crno i belo”.
  Hverken Esma Redžepova & Vlatko Lozanoski i 2013 eller Tijana Dapčević i 2014 klarede at kvalificere sig til finalen.

  Fra arkivet  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »