News Ticker

Hviderusland: Uzari & Maimuna besejrer Rybaks gruppe

2. Juledag var det finaletid i Hviderusland. 15 artister var med i konkurrencen, som blev vundet af Uzari & Maimuna, og som i øvrig også havde deltagelse af Alexander Rybaks gruppe Milki.

Det var op til tv-seerne og en 7-personers jury at afgøre vinderen. Gruppen Muzzart fik flest stemmer fra tv-seerne, mens Milki sluttede på 2. pladsen og Uzari & Maimuna endte på 3. pladsen.
Jurymedlemmerne (G. Davydko, E. Zaritski, M. Drabovich, A. Mikheev, S. Andrianov, E. Treshchinskya, D. Novik) ville det anderledes og gav flest points til Uzari & Maimuna.
Da juryens stemmer talte hele 7/8 af resultatet, så blev det altså Uzari & Maimuna, som vandt retten til at repræsentere Hviderusland i Wien. Det gør de med sangen ‘Time’, som i øvrigt er det første nummer, som de 2 musikere har samarbejdet om. Musikken til ‘Time’ er skrevet af J. Navrotski og teksten af S. Geraskova.
Den mandlige del af projektet, Uzari, er en hviderussisk sanger, som også tidligere har forsøgt sig i Hvideruslands finaler, i både 2012 og 2013. I 2014 skrev han “Sokal” til Nadezhda Miyakova, som repræsenterede Hviderusland i jEsc.

Violinisten Maimuna er født i Rusland af en Hviderussisk mor og en far fra Mali. Hun boede de første 4 år af sit liv på Mali, men blev som 4-årig flyttet til sin bedstemor i Hviderusland, fordi hun havde problemer med det afrikanske klima. Hun fandt tidligt interesse for musikken, hvor piano lektionerne hurtigt blev skiftet ud med violin. Hun har vundet flere musikkonkurrencer og priser, ikke kun i Hviderusland, men også udenfor landets grænser.

 

 Skuffet Alexander Rybak: “I’m taking a break from it all”

Et af finalens mest hypede navne, var gruppen Milki, sammensat af tidligere Eurovision-vinder Alexander Rybak og sangen ‘Accent’ skrevet af Alexander selv.

Bidraget sluttede på andenpladsen hos seerne, men måtte efter juryens stemmer take til takke med en 4. plads, hvilket fik Eurovision-vinderen til at dele nedenstående video og på sin Facebook-profil og samtidigt annoncere “I’m taking a break from it all”. I videoen udtrykker han sin skuffelse over juryens manglende støtte og slutter af med at sige at han håber aldrig at møde denne jury igen.

En fan har oversat indholdet til engelsk:

“I go on tour to many places around the world and everywhere Europeans say so much dirt about my homeland, Belarus. And I defend it, defend it. I say that it has a good system. And they say, “What kind of system? It’s all bought/ bribed” And I keep defending it. But I don’t even know anymore what I am defending. Every year, I meet the Belarussian delegation and they keep saying, “Sasha, please, write us a song. What do we need to do to win in Eurovision?” And so I wrote a song, spent so much time, so much money. I found some unique and talented girls and I wrote a song about pure and authentic Belarus, how I see it. And then the jury failed it. I even sacrificed by not celebrating Christmas with my parents. But it’s not even about that. Everywhere in Europe, people supported us; experts; fans of Eurovision, and here the jury decided to fail us. I saw this jury before. I’ve met everyone. I remember when I was sick, one guy from the jury came and said to take a picture, one chance with the kids. I smiled and took a picture and he said, “We will always support you.” And this is how they support, yeah? I really hope that I will never again see this jury because it will be very difficult to pretend that I’m happy and that I want to smile”

Et af jurymedlemmerne har efterfølgende skrevet en forklaring til Rybak, som dog ikke faldt i god jord hos den populære normand, der igen udtrykker at han aldrig ønsker at tale med jury-medlemmet igen.

Jury_Rybak

 Update! Rybak aflyser optræden i Albanien

Efter den noget kontroversielle video, valgte Rybak i går at aflyse sin planlagte optræden i den albanske finale. Årsagen er ifølge ham selv “recent events” samt nogle misforståelser med firmaet, som har stået for at booke ham. Han undskylder samtidig overfor albanerne og håber der kommer en ny mulighed for at optræde i landet.

Rybak-cancels

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »