News Ticker

De regionale juryer er tilbage i Dansk Melodi Grand Prix

DR er i gang med at lave Melodi Grand Prix i en ”version 2.0”. Det afslører DR’s underholdningschef Jan Lagermand Lundme. I den forbindelse er der sket flere ændringer i forbindelse med Showet d. 7. februar. I år vil alle årets sange for første gang blive lagt på Youtube i fuld længde 2 uger før showet og idag kom endnu en nyhed.

Fagjuryen, som normalt har udøvet deres magt fra en synlig plads i salen, er i år erstattet af 5 regionale juryer, og vil afgive deres points fra landets 5 regioner.

5 regionale juryer

Som Good Evening Europe kunne afsløre i tirsdags, så vil en af disse juryer (region Hovedstaden) sidde i Pumpehuset, som denne aftenen lægger rammer for historiens første Copenhagen Winter Pride. Men også andre steder i landet er der lagt op til Grand Prix fest. Region Sjælland afgiver sine points fra natklubben Glød i Næstved , Syddanmark på Hotel Torvehallerne i Vejle, Midtjylland på Gbar i Aarhus,  mens den nordjyske jury uddeler sine point fra selve Gigantium i Aalborg.

Den regionale jury har ikke været i spil siden 2008, men får nu sit comeback. Det er der en rigtig god grund til: “- Den regionale juryafstemning er med til at skabe spænding i programmet og vise den mangfoldighed, der er i Danmark. Jeg er for eksempel spændt på at se, om man mener det samme i Syddanmark og Hovedstaden”, siger Jan Lagermand Lundme.

Læs også: Kom til Grand Prix fest i Pumpehuset – med juryen!

Tv-seernes stemmer samles

Tidligere er tv-seernes stemmer nogle år blevet uddelt regionalt og nogle år helt uden juryer. I år lægges alle tv-seernes stemmer sammen og uddeles i én samlet pulje.

Jury- og sms-stemmer udgør hver 50 procent af det samlede resultat.

Læs også: Overblikket: De er klar til Wien 2015

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »