News Ticker

Copenhagen Winter Pride skydes i gang med Grand Prix fest

Copenhagen Pride udvider nu aktiviteterne og skyder en ny, årligt tilbagevendende begivenhed  i luften med stor Grand Prix fest d. 7. februar.

De mørke vintermåneder bliver nu lidt lysere i København. Fremover vil hovedstaden lægge rammer for både Copenhagen Pride i sommerhalvåret og Copenhagen Winter Pride i vinterhalvåret. Den nye årligt tilbagevendende begivenhed skal være med til skabe flere aktiviteter og tilbud for LGBT-miljøet (Lesbian, Gay, Bisexual,  Transgender) i Danmark.

Den første Copenhagen Winter Pride kommer til at løbe af stablen i uge 6, i dagene fra d. 5. – 7. februar, og vil både byde på LGBT-politisk indhold og fest i alle regnbuens farver. Winter Priden vil dog få et andet indhold end Pride-ugen i august:
“Copenhagen Winter Pride er nu født og navngivet, og i årene fremover kommer vi selvfølgelig til at se den vokse og udvikle sig. Ambitionen er, at København får en ugelang LGBT-begivenhed i vinterhalvåret der adskiller sig markant fra Pride-ugen i august med indendørs kulturaktiviteter og events der matcher årstiden”, fortæller formand Lars Henriksen.

Mange planer og idéer for årene fremover

Winter Priden har været på tegnebrættet i et års tid. I december 2014 vedtog en enig bestyrelse etableringen af Danmarks første Copenhagen Winter Pride, og på trods af den korte tidshorisont, valgte foreningen at få konceptet skudt igang allerede fra februar 2015 fremfor at vente et år mere.

“Programmet for denne første udgave af Winter Pride bærer naturligt nok præg af, at vi har haft en måned til at planlægge den, men jeg er stolt og glad over, at vi valgte at gå igang med det samme, og vi har rigtig mange planer og idéer for årene fremover”, lyder det fra Lars Henriksen.

Programmet for Copenhagen Winter Pride 2015

Torsdag den 5. februar:  LGBT-arbejdsnetværksmøde, hvor faglige organisationer samles for at drøfte konkrete tiltag, der skal forbedre vilkårene for LGBT’er i erhvervslivet.

Fredag den 6. februar: Copenhagen Pride inviterer alle interesserede til kickoff og reception hos Generator Hostel i Adelgade i København, hvor sløret løftes for Copenhagen Prides samlede aktiviteter i 2015, og hvor også det overordnede program for Pride Week i august bliver offentliggjort sammen med et par musikalske overraskelser. Herefter vil DJ’s sørge for den gode stemning resten af aftenen.

To af Pridens værter, Megan Moore og Glamboy P, står sammen med DJ’s Tonny Liljenberg & Glitter Boys for underholdningen.

PROGRAM:
19.30: Ankomst og velkomstdrinks
20.00: Tale ved formand Lars Henriksen
20.10: Megan Moore og Glamboy P løfter sløret for Copenhagen Pride 2015
21.00 – 00.00: DJ’s Liljenberg & Glitter Boys

Gratis entré.

Lørdag den 7. februar: Winter Pride Party i Pumpehuset med Dansk Melodi Grand Prix på storskærm, hvorefter tidligere danske grand prix-deltagere optræder live på scenen fulgt op af DJ’s, akrobater, gogo-dansere og drag show. Mere information under facebook-eventet.

 

Læs også: Kom til Grand Prix fest i Pumpehuset – med juryen!

Grand Prix show med tidligere deltagere og vindere

Copenhagen Winter Pride skydes i gang med en stor Grand Prix fest, som byder på både live streaming af årets danske Melodi Grand Prix og show med tidligere deltagere og vindere. Arrangørerne har endnu ikke offentliggjort navnene på de kunstnere, som kigger forbi d. 7. februar, men på Copenhagen Pride’s Facebook-profil gives følgende hint omkring 3 af navnene:

“I et øjeblik som dette, er det på sin plads, at vælte sig i royale dramatikere. De er nemlig aldrig fulde af usandheder!”

Så et godt bud på 3 af kunstnerne er Chanée & N’evergreen (In a moment like this), DQ (Drama Queen) og Lise Haavik (Du er fuld af løgn)!

En anden tidligere Grand Prix-detalger, som man også kan møde i forbindelse med Copenhagen Winter Pride, er Patrick Spiegelberg a.k.a. Glamboy P.

Glamboy-pressemøde-060215

På sin Facebook-side afslører Patrick, at at han fredag d. 6. februar spiller sin nye single i en akustisk version.“Min kommende single vil blive koblet på en begivenhed, der har min fulde opbakning”, skriver sangeren endvidere.

Et gæt er at “Dig og mig mod verden”, meget passende, bliver temaet for Copenhagen Pride. Du kan høre en live-version af sangen her.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »