News Ticker

Interview med Sara Sukurani – “Jeg har danset i det lille badeværelse, jeg har”

  Sara Sukurai skal åbne Dansk Melodi Grand Prix med sin Bollywood-inspirerede sang “Love me, love me”, som hun selv har skrevet teksten til og som er med musik af Eurovision-legenden Arash, Robert Uhlmann og Alexander Papaconstantinou:

  “Jeg har arbejdet sammen med nogle svenskere på produktion af musikken, nogle meget dygtige mennesker” fortæller Sara og fortsætter: “Sangen handler om at blive forelsket, være glad og har masser af positiv energi – og det er også det, jeg kommer med til hele liveshowet”.

  Noget helt nyt i Dansk Melodi Grand Prix

  Ifølge sangerinden selv, så kan vi lørdag se frem til en helt ny stil i Dansk Melodi Grand Prix:

  “Det er meget nyt! Der er aldrig nogen, der er kommet med det her i dansk Melodi Grand Prix før, så det er selvfølgelig også nervepirrende, men jeg tager det som det kommer, og så håber vi på at Danmark er klar til det”, siger Sara og uddyber:

  “Det bliver Bollywood inspireret. Der er dans, der er sang og jeg har fire fede, fantastiske dansere med. Og det er rigtigt, rigtig flot”.

  At skulle åbne showet ligger dog også et pres på sangerinden: “Jeg er sang nummer et. De andre kan nå og sidde med deres Grand Prix sange og tænke, og jeg skal bare åbne det hele”, siger Sara med et smil.

  Øvet hjemme på badeværelset

  Sara har ligesom de øvrige deltagere været på scenen i Gigantium både torsdag og fredag og selvom hun hidtil kun har haft mulighed for at øve sig derhjemme, så er hun alligevel godt tilfreds med prøverne:

  “Det er gået skide godt! Rigtigt godt faktisk. Vildt nok er jeg helt tilfreds. Jeg har stået hjemme i badeværelset og øvet det her, jeg har ikke haft den der luksus med, at man har et rum, man kan stille sig ind i og øve dansen i”, fortæller Sara og lægger vægt på, at hendes prøver hidtil er foregået på badeværelset:

  “Jeg har sunget sangen ti til femten gange om dagen de sidste tre uger, og så har jeg danset i det lille badeværelse, jeg har. Og prøverne er bare gået så fedt! Det er jeg så glad for, så jeg er mere rolig nu”.

  Springet fra badeværelset og til den store scene i Gigantium har været en stor oplevelse for Sara:

  “Det er så syret, at se sig selv på fjernsynet – Er det sådan andre mennesker ser mig? Wow! og ‘Gud, ser jeg sådan ud?’. En ting er, at man tager selfies, men hvordan andre mennesker ser én er faktisk meget interessant”.

  Musikken er i mine gener

  Selvom den 33-årige sangerinde er relativ ukendt i Danmark, så har hun udgivet sin musik i ikke mindre end 19 lande i Mellemøsten, bl.a. singlen “Boby, body”, som også blev nomineret til en Danish Music Award.

  Det har dog ikke været nemt for Sara, at slå igennem i Danmark: “Herhjemme har det altid været enormt svært for mig, jeg har gået mod en mur i rigtigt mange år”, fortæller Sara og tilføjer “Det har provokeret mig, jeg er jo pæredansk, jeg er adopteret og har danske forældre.

  “Musikken er i mine gener, det er ikke noget jeg kan løbe fra åbenbart. Jeg har prøvet at lave alt muligt forskelligt, men det er det her jeg hele tiden kommer tilbage til, fordi det ligger i mig af en eller anden grund”.

  Der er dog håb for at danskerne for fremtiden kan nyde godt af Sara’s varme stemme: “Ja vi har snakket lidt om at “Body Body” også skal ud herhjemme. Lige pludselig er folk åbne for det, mærkeligt nok. Tre år efter.

  Samhørighed, musik og fred

  Det er ikke kun drømmen om sejr, der har fået den smukke sangerinde til at stille op:

  Jeg tænker ikke, at jeg vinder, jeg tænker at jeg får en rigtigt fed oplevelse. Og at det skaber noget positivt på en eller anden måde. Så kan jeg godt blive gammel og sige ‘det gjorde jeg'”, siger Sara og fortsætter:

  “Dansk Melodi Grand Prix blev skabt for at skabe sammenhør og fællesskab, men vores kultur har jo ændret sig helt vildt og der er mange danskere med anden etnisk baggrund herhjemme” fortæller Sara og tilføjer “Jeg vidste godt, at jeg kunne få noget modstand ved at gøre det her, men jeg valgte at gøre det, fordi jeg gerne vil tro på at danskerne er klar, og måske vil være lidt mere åbne. Det synes jeg kunne være et helt vildt fedt budskab!”

  Sara’s holdning går igen i pladecoveret:  “Jeg har et logo med en Jordklode med vinger, og det har jeg valgt at have som cover på sangen bare for at gå hele vejen. Samhørighed, musik og fred – for mig betyder det rigtigt meget”.

  Vi ønsker Sara held og lykke og siger mange tak fordi, hun havde tid til at tale med os.

  Læs også: Exit Poll: Her er favoritten fra generalprøven

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »