News Ticker

Australien deltager i ESC 2015!

  Sidste år fik de Grand Prix-glade Australiere lov til at levere pauseunderholdningen ved Eurovision Song Contest i København. I år tager de skridtet videre og skal deltage i konkurrencen.
  For at fejre 60-års jubilæet i Eurovision og som en del af årets tema “Building Bridges”, så har EBU og værts tv-stationen ORF valgt at invitere Australien til at konkurrere i finalen d. 23. maj. Beslutningen er godkendt af referencegruppen og EBU’s tv-kommité.

  The big 6

  Med Australien som én af de deltagende nationer, ender det samlede antal deltagerlande i Wien på 40. Australien er direkte kvalificeret til finalen som en del af de tidligere “Big 5”, nu “Big 6” og skal desuden afgive stemmer i begge semifinaler.

  – Det er et modigt og samtidig utrolig rørende skridt. Det er vores måde at sige: Lad os fejre den her fest sammen, siger Eurovision-bossen, Jon Ola Sandtil Eurovison.tv.

  Hvad sker der, hvis Australien vinder?

  Reaktionerne blandt fans og de såkaldte Grand Prix eksperter, har været meget blandede. Nogle mener at “Eurovision”, som vi kender det forsvinder, hvis konkurrencen bliver global, at beslutningen er forhastet, mens andre værdsætter tankegangen om at bringe folk sammen via musikken.

  Blandt de første spørgsmål, som folk stiller, er “Hvad sker der, hvis Australien vinder?”: Dette scenarie er tænkt ind i konkurrencen. Og NEJ Eurovision i Australien 2016 kommer ikke på menuen.

  Hvis Australien vinder, så vil showet blive afholdt i samarbejde med et land, som er medlem af EBU – og fysisk i dette medlemslande. Australien vil dog få lov til at deltage igen året efter.

  Praktisk info

  Australien deltager indtil videre kun i år, og får lov til at deltage direkte i finalen netop på grund af deltagelsens engangskarakter.

  Australien får mulighed for at stemme på lige vilkår med de andre deltagerlande i begge semifinaler og i finalen.

  Hvis Australien vinder, skal deres tv-station SBS skal være værter sammen med en EBU tv-station, og at konkurrencen vil skulle foregå i en EBU-by.

  Australien afgør selv, hvordan de finder deres deltager. Deltageren skal dog være fundet inden 16. marts, ligesom det er tilfældet for alle andre deltagerlande.

   

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »