News Ticker

Elina Born & Stig Rästa repræsenterer Estland i Wien 2015

  Elina Born & Stig Rästa Elina Born & Stig Rästa

  Estland valgte lørdag aften deres bidrag til Wien 2015 i showet Eesti Laul. Udvælgelsen forløb lidt som vi kender det fra tidligere år i Danmark. Først opføres de 10 deltagende sange, så stemmer seere og juryer, hvilket ender med 3 deltagere i en superfinale. I superfinalen afgør seernes stemmer dog suverænt udfaldet, modsat tidligere Melodi Grand Prix i Danmark.

  I år var det ingen overraskelse at duoen Elina Born & Stig Rästa vandt med sangen “Goodbye to Yesterday”, med hele 79% af seernes stemmer i superfinalen. Duoen havde ligget komfortabelt i toppen af alle polls og på iTunes. YouTube versionen af sangen med tekster havde allerede før showet 900.000 besøg.

  “Goodbye to Yesterday” er skrevet af Stig Rästa selv, og sunget af Stig og Elina Born. De to medlemmer af duoen har arbejdet sammen i mange år, hvor Stig Rästa har skrevet sange til Elina. De har begge deltaget i Eesti Laul før, Stig har to gange før avanceret til superfinalen. Elina var med i 2013, hvor hendes sang (bl.a. skrevet af Stig Rästa) sluttede som nummer 8.

  Elina Born startede sin karriere i talentshowet Eesti Otsib Superstaari, det estiske svar på Idols, hvor hun endte som nummer to. Stig Rästa er allerede velkendt i Estland som sanger, sangskriver og producer. Han har blandt andet stået bag bands som Slobodan River, Traffic og Outloudz.

  Herunder kan du se Estlands vinder og bidrag til ESC-2015:

   

  Software developer and grunt level contributor at good-evening-europe.dk. If something is burning or words are spelled wrong, it will be his fault.

  Translate »