Litauen: Monika Linkytė og Vaidas Baumila synger “This time” i Wien

Over de sidste 8 uger har 12 artister og 12 sange dystet om retten til at repræsentere Litauen i Wien. Finalen var det 8. show i rækken og her blev den endelige sammensætning af sang og artist fundet.

I sidste uge valgte Litauen årets vindersang, “This Time”og i går aftes skulle årets kunstner findes. Det der efter planen skulle have været en solist endte med at blive en duo. LTR valgte nemlig at sætte de 2 solister Monika Linkytė og Vaidas Baumila sammen til en duo, som kæmpede mod finalens anden artist Mia.

Advertisement

I første runde fremførte finalisterne 2 sange efter eget valg og i anden runde deres version af vindersangen “This Time”:

  • Mia – Dangerous
  • Monika Linkytė and Vaidas Baumila – Saulės Pėdomis
  • Mia – Take A Look At Me Now
  • Monika Linkytė and Vaidas Baumila – Tiktai Tu

Det var herefter op til  tv-seerne og en speciel jury at finde vinderen. Aftenens jury bestod af en international del (Eric Lehmann, Ralfs Eilands, René Romkes) og en national del (Rosita Civilytė and Ramunas Zilnys).

https://www.youtube.com/watch?v=bBw7tL5QQsU

Tv-seere og juryen enige

Den nye duo imponerede både tv-seere og jury. Monika Linkytė og Vaidas Baumila modtog således 52% af tv-seernes stemmer og et 12-tal fra juryen og sikrede sig dermed den eftertragtede billet til Wien i maj.

Jury_results_Lithuania2015 televote_Lithuania2015jpg

Om vinderne

Vaidas er en både sanger og skuespiller og blev kendt efter sin deltagelse i det lokale talentshow Dangus i 2005. Året efter udgav han debutalbummet Ką Tu Mėgsti?. Han sluttede i 2014 på 3. pladsen i den nationale finale i Litauen.

Monika har ligeledes prøvet lykken før i Litauens nationale udvælgelse. Hvert år siden 2010 har hun været med og hendes 6. forsøg blev altså lykkens gang. Hun har desuden deltaget i forskellige musik-konkurrencer og festivaler.