Irland: 16-årige Molly vinder med “Playing with numbers”

Historiens mest succesfuld ESC-nation, Irland, skulle igår aftes finde deres repræsentant til Wien. Traditionen tro skete det i “On The Late, Late Show” og i et yderst tæt opgør endte Molly et mulehår foran konturrenterne med sangen “Playing With Numbers”.

Fem sange deltog i konkurrencen og en kombination af 5 regionale juryer og en seerafstemning afgjorde vinderen. Feltet bestod af følgende sange og artister:

Advertisement

She’s So Fine – Alex Saint and the MJs (Tony Adams-Rosa) 42 point / 5. plads

2. Anybody Got A Shoulder? – Kat Mahon (Charlie McGettigan) 100 point / 2. plads

3. Break Me Up – Erika Selin (Gustav Euren, Niclas Arn og Danne Attlerud) 88 point / 3. plads

4. Memories (In Melody) – Nikki Kavanagh (Lee Anna James, Elena Morosanu, Simon Gribbe, Johnny Sanchez og Dimitri Stassos). 66 point / 4. plads

1. Playing With Numbers – Molly Sterling (Molly Sterling og Greg French) 104 point / vinder

Om showet

Fredagens show startede med de største hits fra ESC fremført af de irske vindere Niamh Kavanagh, Paul Harrington og Linda Martin.

Aftenens sange blev diskuteret af et gæstepanel bestående af komponist Phil Coulter, sanger Linda Martin, vært Mairead Farrell samt drag artisten Panti Bliss.

For at fejre 50 års jubilæet for Irlands deltagelse i ESC, var der adskillige klip fra tidligere irske deltagere og besøg af Muriel Day, som repræsenterede Irland i 1969.

Gik du glip af showet, kan du gense det i Eurovision.tv’s webplayer her.

Vinderen

Molly Sterling er en 16-årig autodidakt musiker fra Nenegh. Sammen med sangskriveren Greg French har hun skrevet “Playing with Numbers” som en del af hendes kommende album. – og som handler om de chancer, som folk tager i deres hverdag, både i kærlighed og i livet samt om at vælge de mindre “befærdede” veje.

Mød Molly på Facebook