News Ticker

Ukrainsk sanger vinder i Moldova

  Eduard Romanyuta Eduard Romanyuta

  Den kun 22 årige ukrainske sanger Eduard Romanyuta kommer til at repræsentere Moldova i Wien i år, med sangen “I Want Your Love“. Eduard er lidt af en veteran når det gælder forsøg på at komme med til Eurovision. I både 2011, 2012 og 2013 forsøgte Eduard at få lov at repræsentere sit hjemland, dog uden held. I år har Eduard kastet sin kærlighed på Moldova, som han har sværget at repræsentere værdigt, og kærligheden er blevet gengældt. Med 10 point fra juryen og 12 point fra seerne, vandt Eduard suverænt foran nummer to som opnåede henholdsvis 12 og 4 point.

  Nummeret “I Want Your Love” er lidt af et internationalt sammenkog, med musik af Erik Lewander (Sverige) og tekst af Hayley Aitken (Australien) og Tom Andrews (England). Erik Lewander er svensk sangskriverveteran, og har blandt meget andet været med til at skrive “Why” fra Linda Andrews’ album “Into the Light“, som udkom efter hun vandt X-Factor i Danmark i 2009. Hayley Aitken har været med til at skrive flere sange til det australske Idols. Tom Andrews startede sin karriere som 13 årig, og har haft succes i mange forskellige engelske talentshows. I 2010 blev han opdaget af på YouTube af Ellen DeGeneres og fik sin TV debut på hendes show, samt en kontrakt på hendes pladeselskab Eleveneleven.

  Du kan se og høre Moldovas bidrag herunder.

  Software developer and grunt level contributor at good-evening-europe.dk. If something is burning or words are spelled wrong, it will be his fault.

  Translate »