News Ticker

Portugal: Leonara Andrade vinder med “Há um Mar que nos Separa”

Lørdag aften bød bl.a. andet på finale i Portugal, hvor Festival da Canção skulle finde sin vinder efter 2 indledende semifinaler med samlet 12 kandidater. Vinderen og den artist, som skal repræsentere Portugal i Wien til maj bliver Leonor Andrade og sangen “Há um Mar que nos Separa” (Der er et hav imellem os).

I superfinalen kæmpede nedenstående 3 sange:

Leonor Andrade – Há um Mar que nos Separa
Teresa Radamanto – Um Fado em Viena
Gonçalo Tavares – Tu Tens uma Mágica (Jury valg)

Leonor er en ung portugisisk sangerinde og skuespiller, der allerede som barn begyndte at interessere sig for musik. Som 4-årig startede hun med at spille klaver og blev senere sangerinde i sin brors band. Leonor har gået på musikskole i 10 år og deltog i 2014 i The Voice of Portugal. Efter hun blev slået ud af programmet, fik hun en rolle i den portugisiske tv-serie Água de Mar.

Hyldest til Zé da Ponte

Finalens værter var Júlio Isidro og Catarina Furtado, som i løbet af showet hyldede den nu afdøde komponist, bassist og producer, Zé da Ponte, som døde d. 29. januar i år i en alder af 60 år.  Han var en markant personlighed i den portugisiske musikverden og stod bl.a. bag Portugal’s Eurovision Song Contest bidrag fra 1986 (“Não sejas mau para mim” med Dora), 1991 (“Lusitana paixão” med Dulce) and 2005 (“Amar” med 2B).

Fra arkivet

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »