News Ticker

Rumænien: Voltaj slog den tidligere ESC-deltagere Luminiţa Anghel

Søndag aften var det tid for Selecţia Naţională, Rumæniens nationale udvælgelse. 12 sange var med i konkurrencen, og et 50/50% mix af jury- og teleafstemning skulle kåre vinderen. Valget faldt på gruppen Voltaj med sangen “De la capăt”.

Voltaj er et stort navn i Rumænien med millioner af fans og deres sang har været et stort hit i radioen i flere måneder. Sangen har et alvorligt tema, nemlig børns ensomhed og i den forbindelse har bandet sikret sig en del mediedækning i den forgangne uge. Understøttet af musikvideoen, har Voltaj fokuseret på at bringe rumænske forældre, som arbejder i vesteuropa, tilbage til deres børn.

Voltaj har siden 1982 eksisteret som et rock-pop band. I 2005 vandt de prisen for bedste rumænske navn ved MTV Europe Music Award. Gruppen består af Călin Goia (sanger), Gabi “Porcus” Constantin (electrisk guitar), Adrian Cristescu (keyboard), Valeriu “Prunus” Ionescu (basguitar), and Oliver Sterian (trommer). De har udgivet mere end 20 albums til dato.

Voltaj formåede i øvrigt at slå den tidligere Eurovision-deltager Luminiţa Anghel, som i  2005 sikrede Rumænien en fornem 3. plads med sangen “Let me try”. Hun sluttede på anden pladsen i gårsdagens finale. Både tv-seere og juryen var dog enige om, at Voltaj skulle repræsentere Rumænien i Wien.

Finalisterne i  Selecţia Naţională

1. Voltaj – De la capăt (vinder)
2. Băieţii – Dragoste în lanţuri
3. Tudor Turcu – Save Us
4. Aurelian Temişan feat. Alexa – Chica Latina
5. Rodica Aculova – My Light
6. Blue Noise – Love Won’t Run Away
7. Ovidiu Anton – Still Alive (3. plads)
8. Lara Lee – Superman
9. Super Trooper – Secret Place
10. Luminiţa Anghel – A Million Stars (2. plads)
11. Cristina Vasiu – Nowhere
12. CEJ – We Were In Love

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »