News Ticker

Energisk svensk tegnsprogstolk hitter på Youtube

Melodifestivalen er en fest! Og en svensk tegnsprogstolk sørgede i lørdags for, at også de hørehæmmede fans fik det maksimale ud af det flotte show.  Tommy Krångh er navnet på den tegnsprogstolk, som de sidste par dage har været et hit på de sociale medier. Du kan se hans energiske og livsbekræftende optræden nederst i artiklen. I skrivende stund er videoen set mere end  740.000 gange siden i lørdags.

Tommy er uddannet tegnsprogstolk og har arbejdet indenfor faget siden 1985. Det er 6. år, at Tommy og hans kollegaer tolker Melodifestivalen og han er naturligvis begejstret for den eksponering, som svensk tegnsprog har opnået. “At få sat svensk tegnsprog på landkortet og give sådan en oplevelse er fantastisk. Det er ikke kun et sprog for dem, der absolut har brug for det . Det bliver nærmest en teaterforestilling, meget visuelt” siger Tommy til avisen dn.se og afviser, at tegnsprog er et fattigt og trist sprog.

Forbereder sig som artisterne

Allerede under showet zappede flere svenske fans ifølge avisen over på den tegnsprogstolkede version på grund af rygter om tolkningen. “At kunne få folk at skifte kanal er selvfølgelig helt fantastisk”, fortæller Tommy og fortsætter:”At både døve og hørende skal kunne sidde i samme rum og få den samme oplevelse, er SVT’s mål. Det gør at folk kan mødes i hjemmet” siger han.

Det kræver naturligvis en del forberedelsestid at levere et bidrag på tegnsprog, og for Tommy startede forberedelserne samtidig med Melodifestivalens. “Vi lytter og føler. Hvad vil de (kunstnerne) formidle, hvad er deres budskab? Derefter havde vi tre generalprøver og mødte kunstnerne om fredagen”, forklarer han.

Du kan se Tommy’s version af “Möt mig i gamla stan” sunget af Magnus Carlson og længere nede et medley af Tommy’s tolkninger fra showet i lørdags.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »