News Ticker

Montenegro: Lyt til “Adio” skrevet af Zeljko Joksimovic

  Montenegro var blandt de første lande til at afsløre sin artist, men det sidste land til at offentliggøre sit bidrag. Tidligere idag er studioversionen af “Adio” sunget af Knez blevet blevet delt på diverse medier. TVCG1 vil officielt præsentere bidraget d. 21. marts i et specielt show, men allerede i dag, er det altså muligt at lytte til “Adio”, både på Youtube og på SoundCloud.

  Det montenegrinske bidrag er valgt internt og skrevet af en sand ESC-legende og en kunstner, som er utrolig populær i fankredse. Det er selveste Zeljko Joksimovic, som har komponeret musikken, mens teksten er skrevet af Marina Tucaković og Dejan Ivanović.

  Aldrig udenfor Top 10

  Zeljko er en serbisk sanger, sangskriver, komponist, multi-instrumentalist og producer og én af de mest populære og respekterede artister fra Balkanområdet.

  I 2004 deltog han for første gang i Eurovision song Contest med Lane Moje, som sluttede på 2. pladsen for Serbien Montenegro. I 2006  skrev han Bosniens bidrag “Lejla” til Hari Mata Hari, som sluttede på 3. pladsen. I 2008 skrev han Serbiens bidrag “Oro” til Jelena Tomašević, som endte på 6. pladsen og i 2012 var Zeljko igen med som solist i Eurovision Song Contest Serbiens bidrag “Nije ljubav stvar”, som sluttede på 3. pladsen. 

  I 2015 er Zeljko altså tilbage som komponist, hvilket lover godt for Montenegro’s resultat, da ingen af hans sange er sluttet udenfor Top 10 endnu.

  Sangeren som skal synge “Adio” hedder Knez og er en 47-årig montenegrinsk sanger og sangskriver.  Han startede sin karriere i 1992, da han optrådte i Pop Festivallen Mesam med sangen “Da l’ si ikada mene voljela” og senere samme år udgav sit debut album “Kao magija”. Idag har han udgivet hele 11 albums, herunder 3 opsamlinger.

  Du kan lytte til “Adio” herunder:

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »