News Ticker

Før finalen: Her er vores bud på årets vinder

  Efter Mettes ydmygende 9-8 nederlag i semifinale 2, står der nu 16-16 og det er tid til den afgørende match. Det er simpelthen tid til vores top 10 for finalen.

  Michael

  1. Sverige
  2. Italien
  3. Rusland
  4. Norge
  5. Belgien
  6. Australien
  7. Serbien
  8. Estland
  9. Azerbaijan
  10. Spanien

  Jeg tror vinderen skal findes blandt top tre, Sverige, Italien eller Rusland. Før vi kom herned og så de første prøver, var Italien ikke på min radar som et bidrag der var ret meget andet end godt nok til en middelplacering. Det har ændret sig, både fordi de tre fyre er så charmerende på scenen, men også på grund af Italiens meget favorable start.

  Når man stiller spørgsmålet “hvem vinder?” hernede, så er det sjældent at nogen svarer “Sverige”. Hvilket egentlig er lidt underligt, når både bookmakere og pressecenterets egen afstemning har Sverige som klar vinder. Det er heller ikke med min gode vilje jeg har Sverige i top. Jeg orker ærligt talt ikke endnu en svensk vinder. Det ville passe mig fint hvis enten Belgien eller Australien løb af med sejren. Det er nyt, anderledes og i det hele taget “ikke typisk Eurovision”. U.K. ville også være en værdig vinder, med deres 30’er swing inspirerede bidrag, omend endnu mindre sandsynligt end Belgien som vinder.

  Men min personlige favorit er dog stadig Norge. Jeg har været fan af Mørland og Debrah Scarlett siden de stillede op i Norge, og gik videre til Eurovision på et hængende hår. Med Sverige som storfavorit er det dog lidt svært at se hvor Norge skal få stemmerne fra til at slå de blå-gule.

  Bundprop: Årets absolutte bundprop tror jeg bliver Tyskland, Østrig eller Ungarn. Tysklands bidrag har aldrig rigtigt været noget særligt, Østrigs er et typisk “værtslandsbidrag” mens Ungarns er direkte kedeligt.

   

  Mette

  Indledningsvist vil jeg dele min personlige Top 10, som desværre nok ikke er den vi kommer til at se, når stemmerne er afgivet engang efter midnat.

  1. Norge: En af nyere tids flotteste og mest gennemførte duetter. Smuk komposition, mystisk og tankevækkende tekst og unikke vokalpræstationer.

  2. Israel: Energisk, uptempo hit med masser af etnisk charme.

  3. Rusland: En af årets bedste ballader – med et smukt og troværdigt budskab samt en stærk og følelsesladet  formidling af den skønne Polina, som hjælpes godt på vej af nogle meget smukke visuelle effekter.

  4. Australien: Nok finalens bedste bud på et radiohit. Super moderne og iørefaldende sang, som leder tankerne i retning af Mark Ronsons super hit “Uptown funk”.

  5. Estland: En lidt gammeldags duet med en meget iørefaldende melodi og en stærk vokal performance. Kemien og den kølige distance mellem Stig og Elina virker super godt.

  6. Belgien: Er vild med det unge multitalent Loïc Nottet, som leverer en moderne popsang, et godt budskab og et meget spændende sceneshow.

  7. Azerbaijan: Smuk melodi med den helt rigtige Grand Prix-afslutning. Er vild med ulvetemaet og det simple, men visuelt flotte sceneshow.

  8. Montenegro: Årets eneste Balkan-ballade – og så er den skrevet af the One & Only Zeljko Joksimovic. Stærk vokal og en skøn præsentation.

  9. Spanien: Nok årets bedste anvendelse af visuelle effekter, en iørefaldende sang sunget på spansk og et omkvæd, som man kan synge med på.

  10. Serbien: En rigtig Grand Prix sang med uptempo-afslutning, et dejligt budskab og en af finalens bedste og mest powerfulde stemmer – og så er Bojana en skøn og livsbekræftende sangerinde.

  Mette’s bud på Top 10

  Ét er personlige favoritter og noget helt andet er at pege på 10 sange, som realistisk set kan slutte i Top 10 i Eurovision Song Contest 2015. Her er mit bud:

  1. Sverige

  2. Rusland

  3. Australien

  4. Italien

  5. Belgien

  6. Norge

  7. Estland

  8. Serbien

  9. Israel

  10. Azerbaijan

  Mit valg af vinder er udelukkende baseret på bookmaker odds og afstemningsrækkefølgens sammensætning. Måns leverer et moderne pophit med en ny, smart og iøjnefaldende anvendelse af scenebaggrund. 100% sikker performance på alle måder, og en sang, der kan appellere bredt.

  Der er få lande, som kan udfordre Sverige og her ser jeg primært Rusland, Australien og Italien som potentielle vindere med Belgien, Norge, Estland, Serbien og Israel (og måske Azerbaijan) som “dark horses” lidt udenfor favoritgruppen.

  Herefter har jeg delt landene op i en midter gruppe (plads 11-20) og så mine bud på de sange, som kommer til at kæmpe om bundpladserne. Flere af sangene fra midtergruppen kunne også sagtens blande sig i Top 10, f.eks. de 2 visuelt imponerende præstationer fra Spanien og Frankrig.

  Plads 11 -20

  Spanien

  Frankrig

  Slovenien

  Montenegro

  Grækenland

  Georgien

  Letland

  Cypern

  Rumænien

  UK

  Plads 21-27

  Polen

  Litauen

  Ungarn

  Albanien

  Armenien

  Østrig

  Tyskland

   

  Software developer and grunt level contributor at good-evening-europe.dk. If something is burning or words are spelled wrong, it will be his fault.

  Translate »