News Ticker

Datoer og værtsby for Eurovision Song Contest 2016 afsløret!

D. 23. maj vandt Måns Zelmerlöv Eurovision Song Contest 2015 i Wien og bragte dermed næste års konkurrence tilbage til Sverige, kun 3 år efter at Malmø havde værtsrollen sidst. Under 2 måneder efter sejren har SVT nu truffet sit valg. Stockholm bliver værter og musikbraget bliver afholdt i Globen hhv. den 10., 12. og 14. maj 2016.

Det er anden gang, at Eurovision song Contest bliver afholdt i Globen, som kan huse godt 16.000 publikummer. Sidste gang arenaen havde værtsskabet var i øvrigt i år 2000, da to danske brødre fløj til tops.

Fansene forudsiger: Sejr til Danmark i Sverige

I år 2000 vandt Brødrene Olsen Eurovision Song Contest med ’Fly on the Wings of Love’ og 13 år senere vandt Emmelie de Forest med ‘Only Teardrops’. Fælles for de 2 sejre er, at de begge skete på svensk jord. Det er en statistik, som ikke er blevet overset af de danske fans, og allerede før Måns’ sejr i Wien, fandt danske fans optimisme i en finale uden Danmark udfra antagelsen: “Hvis Sverige vinder, så tager Danmark sejren i 2016 på svensk jord”.

Med stjerneproduceren Cutfather som musikansvarlig for Melodi Grand Prix i 2016, så satser vi på, at Danmark fortsætter statistikken i 2016 – og så har vi jo også arenaen klar til 2017 – i form af Royal Arena, som forventes færdig og åben for publikum 4. kvartal 2016.

Rift om hotellerne i Stockholm

Ved du allerede nu, at du skal til Stockholm næste år i maj, så er det NU! du skal booke hotel. Allerede dagen efter Måns’ sejr, havde mange fans været inde og booke hoteller. Ligeledes reserverer værtslandet en række hoteller, som først primo 2016 udbydes til fans, delegationer og presse. Derfor er mængden af hoteller pt. stærkt begrænset  – og priserne stiger!

I skrivende stund har hotelsitet booking.com f.eks. kun 23 ud af 134 overnatningssteder ledige i ugen op til Eurovision Song Contest 2016.

Mange hoteller tilbyder reservation uden betaling. Du skal blot garantere opholdet med et kreditkort – og i øvrigt huske at afbestille kort før tjek-in, såfremt du findet et bedre sted eller alligevel ikke kommer afsted. Tjek reglerne hos de enkelte udbydere herunder.

Hoteller og andre overnatningsmuligheder nær Globen: (Husk at tilpasse søgekriterierne til ønsket tjek-ind og varighed)

Booking.com

Hotels.com

Trivago.com

Air bnb

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »