News Ticker

Patrick Spiegelberg bag årets officielle Pride sang “Dig og mig mod verden”

Foto: Sandra Andersen (SplitArt)

I 2014 deltog Glamboy P a.k.a. Patrick Spiegelberg i Dansk Melodi Grand Prix med sangen “Right by you side”. Siden da har den talentfulde sanger og sangskriver optrådt i adskillige sammenhænge, bl.a som vært ved både Copenhagen Pride show og Copenhagen Winterpride 2014, til DM i Poledance og ved indsamlingskoncerten “Alle har ret til varmt tøj”.

Den 3. august kommer den længe ventede opfølger til “Right by your side”, singlen med titlen “Dig og mig mod verden”, som også bliver årets officielle sang til Copenhagen Pride 2015.

Læs også: DMGP 2014 Eksklusivt interview med Glamboy P

“Dig og mig mod verden handler om min egen personlige oplevelse med det at springe ud og turde at elske og være modig, selvom man er pissebange”, fortæller Patrick og tilføjer “Man tager frygten på sig og siger fuck det hele, nu må det briste eller bære. Og så finder man ud af, at det er 1000 millioner gange vildere og mere dejligt end man overhovedet kunne have forestillet sig på den anden side”.

2 meter lang slange om halsen

For halvanden måneds tid siden var Patrick i studiet for at indspille videoen til “Dig og mig mod verden”. Den er lavet i samarbejde med firmaet Splitart og Patricks sædvanlige stylingteam bestående af make-up artist Donna Marie og Fashion designer Jonas Worup. Målet var at lave en nærværende og intens video: “En lækker og autentisk billedlig skildring af de ord, vi har skrevet i sangen”, fortæller Patrick.

Digogmigmodverden-slange-splitart

Foto: Splitart

I sangen er frygt et centralt emne. Og Patrick bliver da også i videoen stillet i en situation, som nok kunne få de fleste til at ryste lidt. Han skal nemlig have en 2 meter lang slange om halsen og som han selv udtrykker det “forsøge at være okay med det”.”Man ved aldrig, hvordan det er på den anden side, så der er ingen grund til at være bange” siger han.

Holdt sin kæreste skjult

Patrick fortæller, at sangen faktisk blev til ved et “uheld”. “Jeg sad i studiet og legede med nogle ting, og så pludselig spillede vi nogle akkorder og så kom stort set hele sangen ud med ord og melodi”, siger Patrick og tilføjer: “Jeg havde en forestilling om, at det skulle være noget helt andet”. Men da han selv og andre hørte det, stod de med følelsen af at det var “rigtigt” og det hele gav mening.

“Dig og mod mod verden” er en meget personlig sang for Patrick. Den handler om sangerens forhold til en tidligere kæreste, som han holdt skjult, fordi han endnu ikke selv var sprunget ud. “Den handler om noget, jeg gjorde ved et andet menneske, som jeg elskede rigtig meget. Jeg holdt min daværende kæreste hemmelig. Jeg fortalte ikke nogen, at vi havde været kærester i 2 år, og jeg havde ikke fortalt nogen, at jeg var bøsse” siger Patrick, som gemte sig sammen med kæresten, når de var sammen.

“Han sagde ofte, at han følte, jeg skammede mig over ham og tvivlede på om, jeg elskede ham” fortæller Patrick og tilføjer: “Sandheden var nok, at jeg i virkeligheden skammede mig mere over mig selv og var bange for konsekvensen af at springe ud”. Det endte også med at Patricks kæreste gik fra ham, hvilket dog også blev et vendepunkt i sangerens liv.

“Jeg ville ønske, det var en anden virkelighed, hvor jeg havde været modig og turde stå op for mig selv, men sådan var det ikke”, siger Patrick og fortsætter: “Da han gik, tog jeg mig sammen, sprang ud og knoklede røven ud af bukserne for at få ham tilbage”.

Håber sangen kan hjælpe andre

Det var Copenhagen Prides bestyrelse, som spurgte Patrick om han ville synge den officielle Pride sang 2015 og han har da også et klart budskab med sin sang. “Jeg håber at min sang og min historie kan hjælpe andre til at turde at være sig selv 100%, og være ærlig og ville sig selv det bedste” forklarer han.

I 2014 sang Patrick sin Melodi Grand Prix sang under navnet Glamboy P, mens den aktuelle single udgives under hans borgerlige navn Patrick Spiegelberg. “Når jeg gerne vil råbe folk op og provokere lidt, så er det Glamboy P, der tager ud”, siger Patrick og tilføjer: “Denne her sang er super personlig, der skal ikke provokeres, det kommer direkte fra et ærligt hjerte, så det er en Patrick Spiegelberg-single”.

Læs også: Alle har ret til varmt tøj 2014: Interview med Glamboy P

Du kan allerede nu smuglytte til “Dig og mig mod verden” på Itunes, og nederst i artiklen kan du høre den fulde version i vores videoer fra hhv. “Dansker aften” under ESC 2014 i Huset KBH og indsamlingskoncerten “Alle har ret til varmt tøj”.

cover170x170

Du kan høre “Dig og mig mod verden” flere gange i løbet af Copenhagen Pride week, som løber i dagene fra d. 11. til d. 16. august 2015. Til arrangementet “Under The Rainbow” kommer Patrick og spiller Pride sangen samt et covernummer med en hemmelig gæst. Patrick skal desuden selv være vært ved Pride Showet lørdag, hvor han også vil synge sin sang.

Se hele programmet på Copenhagen Pride’s hjemmeside, på Facebook samt i Pride app’en (Iphone & IPad) og Gay Agenda-app’en, som også virker til Android.

Vi håber rigtig mange vil benytte lejligheden til at forudbestille/købe Patrick’s nye single – og ønsker ham al mulig held og lykke fremover!

 

Mere om Patrick Spiegelberg:
Facebook (Glamboy P)
Wikipedia
Twitter
Instagram
www.good-evening-europe.dk

Update: Lyt til “Dig og Mig mod verden” på Spotify

 

Video:

Kilde: Patrick Spiegelberg på Youtube, xq28.dk, Copenhagen Pride på Facebook, Good-evening-europe.dk

Artikelbillede: Sandra Andersen (SplitArt)

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »