News Ticker

Holland klar med deres artist til Stockholm

Foto: Viva.nl

Mere end 235 dage før konkurrencen afvikles, ja så er Holland som det første land ude med en præsentation af deres artist til Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm. Den hollandske tv-station AVROTROS bekræfter, at det bliver den 22-årige sanger og sangskriver Douwe Bob, der skal forsvare de hollandske farver næste år i maj.
Det kommer efter, at der traditionen tro har været heftig spekulation omkring valget. Ifølge rygterne så var den 28-årige israelsk-fødte Dotan igen et godt bud på næste års hollandske artist. Også Douwe selv var en del af rygtemøllen forud for afsløringen.

Douwe Bob, der er søn af of Simon Posthuma fra det legendariske kunstnerkollektiv The Fool, startede med at spille klaver som 6-årig, indenfor klassisk musik og jazz-genren. Som 14-årig lærte han at spille guitar og var som ung sanger inspireret af både country, folkemusik og pop fra 1950-1970’erne.

Vinder af “De beste singer-songwriter van Nederland”

Douwe blev kendt i Holland, da han vandt talent-showet “De beste singer-songwriter van Nederland” og hans finalesang “Multicoloured Angels” nåede efterfølgende en 17. plads på den hollandske Top 40. Året efter udkom debutalbummet “Born In a Storm”, hvor størstedelen af numrene var skrevet på en ferie i Marokko sammen med den hollandske musiker og sangskriver Matthijs van Duijvenbode.

Samme år spillede Douwe på festivallen Pinkpop og optrådte senere i dokumentaren “Whatever Forever: Douwe Bob”.

Tidligere i år udgav Douwe singlen “Hold Me”, som er produceret i samarbejde med en anden populær Hollandsk Eurovision-deltager, nemlig Anouk, og i maj måned udgav han albummet “Pass It On” via Universal Music. Den 22. september blev Douwe Bob offentliggjort som Hollands kunstner i Stockholm 2016.

Læs også: Ny regel: The Big 5 og værtsnationen i semifinalerne

Hollandsk tv: Stolt over valget

Selv er Douwe glad for den chance, han har fået:

“As a songwriter I’ll now get the chance to have my music heard on the biggest stage in Europe, the Eurovision Song Contest. I’m going to Stockholm to win and I am very very happy that I’ll be able to do it my own way!”.

Mediedirektør Remco van Leen fra AVROTROS er stolt over den hollandske artist og tror, at han kan gøre det godt på en international scene:

“Douwe Bob has quickly become one of the top Dutch performers. He writes and composes his own music and with his great energy we must be able to do well on an international stage. We all are going to work hard now, because only when everything is right, there is a chance to win”.

Fra arkivet

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »