News Ticker

Ny regel: The Big 5 og værtsnationen i semifinalerne

Foto: good-evening-europe.dk

Ved sidste uges møde i EBU’s styregruppe i Berlin blev det besluttet, at det ikke længere kun er semifinalisterne, som skal optræde for seerne i de 2 semifinaler. men også de sikre finalister. Siden semifinalerne blev indført, har det kun været semifinalisterne, som fremførte deres bidrag live i semifinalerne. I 2016 får de imidlertid selskab af The Big 5 og værtsnationen Sverige.

Spanien, UK, Tyskland, Italien, Frankrig og Sverige er stadig forhåndskvalificeret til finalen, men får nu ligesom semifinalisterne 2 muligheder for at overbevise seerne. Finalisterne skal optræde i den samme semifinale, som de skal stemme i. En lodtrækning i starten af 2016 vil afgøre, hvordan fordelingen bliver i de 2 semifinaler. Dog er Tyskland allerede placeret i i semifinale 2 den 12. maj 2016.

Ændringen betyder, at finalisterne skal rejse til værtslandet nogle dage tidligere end før, for at deltage i prøverne forud for semifinalerne.

Læs også: Datoer og værtsby for Eurovision Song Contest 2016 afsløret!

En tilfreds Jon Ola Sand

Jon Ola Sand er meget tilfreds med beslutningen:

It will look so much better to show the Big Five and the host country on the Eurovision Song Contest stage, performing their act as it will be in the Grand Final. More rehearsal time means better performances and a better TV show, since the production crew has more time to get acquainted with the act.

Eurovision Song Contest afholdes d. 10., 12. og 14. maj i Globen i Stockholm.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »