News Ticker

Tyskland tager konsekvensen af kritik: Xavier Naidoo skal alligevel ikke til Stockholm

Opdateret 21.11.2015: 
I torsdags blev Xavier Naidoo annonceret som Tysklands artist, idag valgte landet så at droppe den kontroversielle sanger, efter heftig kritik.

– Xavier Naidoo er en dygtig sanger og er, efter min overbevisning, hverken racist eller homofob. Det var hele tiden ventet, at hans deltagelse ville vække stærke reaktioner, men vi er overraskede over mængden af negativ respons, siger Thomas Schreiber fra NDR.

Efter sidste års skandale, hvor vinderen af den nationale finale Andreas Kümmert, valgte at takke nej til Eurovision og overlade ESC-billetten til nummer 2, som i øvrigt endte på sidstepladsen i Wien med 0 points, ja så har der de seneste dage været heftig debat omkring den populære tyske R&B-sanger. Xavier Naidoo har flere gange gjort sig bemærket med både homofobiske, antisemitiske og USA-kritiske udtalelser. Det har tysk tv nu taget konsekvensen af.

Eurovision er en sjov begivenhed, hvor musik og forståelse på tværs af de europæiske folk skal stå i centrum. Den igangværende diskussion om Xavier Naidoo kan være med til skade det image, siger Schreiber og tilføjer: Derfor skal Naidoo alligevel ikke repræsentere Tyskland. Nu vil vi skynde os at beslutte, hvordan det tyske bidrag til Eurovision 2016 skal findes.

Hør Thomas Schreibers udtalelser her.

—–

Tyske ARD har valgt den populære R&B sanger Xavier Naidoo som deres kunster til Stockholm 2016 og dropper dermed den nationale finale til fordel for et show med titlen “Unser song für Xavier”. Nolge af Tysklands top sangskrivere og producere er inviteret til at indsende sange og d. 15. december vil et panel af musikeksperter, deriblandt Lena, udvælge 6 sange. Til disse sange vil man søge input til sceneshowet blandt film og kunststuderende. Den 18. februar synger Xavier de 6 sange live på tv og tv-seerne skal stemme om, hvilket bidrag, der skal være Tysklands bidrag i Stockholm.

Xavier Naidoo er et kendt navn i Tyskland og flere nabolande. Siden 1990’erne har han med jævne mellemrum haft sange på hitlisterne i Tyskland, Østrig og Schweiz. I 2011 og 2012 var Xavier dommer på The Voice of Germany, hvor han var mentor for Iveta Mukuchyan, som han faktisk ender med at konkurrere med i næste års konkurrencen. Iveta er offentliggjort som Armenien artist til Stockholm.

Læs også: Armenien: Iveta Mukuchyan til Stockholm

Kilde: Wiki, dr.dk, ndr.de

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »