News Ticker

Albanien: Eneda Tarifa vinder Festivali i Këngës med et eventyr

Foto: Balkanweb

Igår aftes blev sæsonens aller første bidrag til Eurovision Song Contest fundet. Efter 2 semifinaler hhv. den 25. og 26. december, så var det tid til finale i Albaniens “Festivali i Këngës”. 22 bidrag havde klaret kvalifikationen til finalen, og blandt disse var det op til en expert jury at kåre vinderen. Det blev Eneda Tarifa og sangen Përrallë, der på dansk kan oversættes til “Et eventyr”. Bidraget er skrevet af Olsa Toqe.

Eneda Tarifa er i Albanien både kendt som sanger og for sin rolle som vært på showet Portokalli på “Top Channel”. Hun har allerede deltaget i den albanske udvælgelse 2 gange, i 2004 og 2008.
I finalens top 3 endte desuden Aslajdon Zaimaj og Flaka Krelani. Du kan høre vindersangen nederst i artiklen, hvor vi også har kigget dybt i arkivet og fundet tidligere materiale fra den nykårede vinder.
I ekspert juryen, som stod for at vælge vinderen, sad bl.a. Olta Boka, som repræsenterede Albanien i Eurovision Song Contest 2008.

Gik du glip af showet eller har lyst til at gense det, så tjek Eurovision.tv’s webplayer. Der ligger desuden masser af videoer på RTHS youtube-kanal, ligesom du kan høre studio-versioner af alle sangene på den officielle Festivali i Këngës hjemmeside.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Finalisterne i Festivali i Këngës (startrækkefølge)
Sigi Bastri – Engjëll i lirë
Rezarta Smaja & Klodian Kaçani – Dashuri në përjetësi
Dilan Reka – Buzëqesh
Adrian Lulgjuraj – Jeto dhe ëndërro
Erga Halilaj – Monolog
Evans Rama – Flakë
Jozefina Simoni – Një det me ty
Egert Pano – Mos ik
Genc Tukiçi – Sa të dashuroj
Kozma Dushi – Një kafe
Luiz Ejlli – Pa mbarim
Teuta Kurti – Në sytë e mi
Besa Krasniqi – Liroje zemrën
Nilsa Hysi – Asaj
Kristi Popa – Ajo çfarë ndjej
Flaka Krelani – S’je për mu
Enxhi Nasufi – Infinit
Lindi Islami – Për një mrekulli
Florent Abrashi – Të ndjek çdo hap
Eneda Tarifa – Përrallë
Renis Gjoka – Ato që s’ti them dot
Aslajdon Zaimaj – Merrmë që sot

Fra arkivet

 

About Michael Thygesen (170 Articles)
Software developer and grunt level contributor at good-evening-europe.dk. If something is burning or words are spelled wrong, it will be his fault.
Translate »