News Ticker

Afsløring: Her er komponisterne bag årets 10 DMGP-sange

Som vi skrev igår, så blev årets 10 sange søndag, ved en fejl, lækket fra musiktjenesten Spotify – mere end 2 uger før den officielle præsentationsdag. Idag kan vi så afsløre komponisterne bag årets 10 sange, som allerede har fået en rigtig god modtagelse hos de danske – og udenlandske fans. Det er ifølge et tip, vi har modtaget, denne gang Itunes som har lækket informationerne. Køber man sangene fra Melodi Grand Prix 2016 på Itunes, så får man oplyst komponisterne bag.

2016 kommer til at byde på et stærkt og spændende felt af artister, men også på sangskriversiden er der adskillige både store og velkendte navne iblandt. Der bliver blandt andet comeback til både Brian Rice, Marie Keis Uhre og Eurovision-vinder Emmelie de Forest.

Læs også: Sangene fra Dansk Melodi Grand Prix lækket – igen!

Du kan se en præsentation af de største navne nederst i artiklen og høre alle årets 10 sange i fuld længde her. Artister, sange og sangskriver/komponister afsløres officielt ved et pressemøde onsdag i denne uge.

Dansk Melodi Grand Prix 2016

1. Rays of Sunlight (Brian Risberg Clausen & Christoffer Stjerne)

2. Heart Shaped Hole (Andrew Love & Carl Ryden)

3. To Stjerner (Mads Løkkegaard, Gianluigi Fazio, Muri & Mario)

4. Blue Horizon (Marie Keis Uhre & Christoffer Lauridsen)

5. The Wrong Kind (Dimitri Stassos, Peter Boström, Tobias Stigaard Stenkjær & Freja Jonsson Blomberg)

6. Soldiers of Love (Katrine Klith Andersen, Søren Bregendal, Daniel Lund Jørgensen, Johannes Nymark & Martin Skriver)

7. Who Needs a Heart (Jonas Gladnikoff & Sara Ljunggren)

8. Break It Good (E. Larsen, Tommy P Gregersen & David Todua)

9. Breakaway (Jimmy Jansson, Rebecca Krogmann, Charlie Grönvall & Felix Grönvall, Nanne Grönvall)

10. Never Alone (Emmelie de Forest, Rune Westberg & Maureen Anne McDonald)

 

Foto: Screenshot fra Itunes

Foto: Screenshot fra Itunes

Kvinden bag Wrecking Ball og 2 tidligere Eurovision-vindere

Løber man listen igennem, så er der nogle helt store navne, som skiller sig ud. To af de største står bag Anja Jessens sang “Never Alone”. Det drejer sig om tidligere Eurovision-vinder Emmelie de Forest, der har arbejdet sammen med kvinden bag Miley Cyrus’ megahit “Wrecking Ball”, Maureen Anne McDonald også kaldet Mozella. De 2 skrev også Emmelies single “Drunk Tonight” i 2014. Emmelie og Maureen har skrevet “Never alone” sammen den danske sangskriver Rune Westberg, der har skrevet for så store navne som Adam Lambert, Colbie Caillat, Daughtry og Beth Hart.

Den anden Eurovision-vinder, som har leveret en sang til Dansk Melodi Grand Prix 2016, er Eurovision-legenden Peter Boström, som  i 2012 skrev “Euphoria” sammen med Thomas G:son til Loreen. Flere fans havde håbet på en sang fra G:son, men må altså “nøjes” med Boström.

Fra Dansk Melodi Grand Prix finder vi flere kendte navne:  Brian Risberg Clausen, bedre kendt som Brian Rice, har sammen med Christoffer Stjerne skrevet “Rays of Sunlight” til David Jay. Brian Rice skrev i 2009 “Underneath My Skin” (med Mads Haugaard), i 2010 deltog han selv med “Breathing”, i 2013 skrev han “Beautiful to Me” igen sammen med Mads Haugaard og i 2014 gjorde han comeback som solist med “I Choose U”.

Christoffer Stjerne har tidligere været blandt de 10 udvalgte i Dansk Melodi Grand Prix. Det var i 2012, hvor han fik sangen “Nowhere” diskvalificeret inden finalen. Han har desuden deltaget i 2. sæson af Voice (2012) med Sharin Foo som coach.

Mads Løkkegaard, som har været med til at skrive “2 stjerner”, var i i 2007  med til at skrive “Say You Love Me”, fremført af James Sampson og året efter “Vilde Hjerter” til Gunhild. Marie Keis Uhre, som står bag “Blue Horizon” (med Christoffer Lauridsen), deltog som solist i 2005 med sangen “Make a Wish”.

Comeback til Engelina Andrina Larsen ?

Bag sangen “Break It good” står bl.a. det noget anonyme navn E. Larsen, som meget vel kunne dække over sanger og sangskriver Engelina Andrina Larsen. Sangen er i øvrigt skrevet sammen med Tommy P Gregersen, som (ifølge Wikipedia) har været medforfatter på bl.a. One Directions “They Don’t Know About Us”. Danske Engelina er bl.a. kendt fra DJ Encore’s “I See Right Through to You” og flere DMGP-hits, herunder “Take Our Hearts” sunget af Jesper Nohrstedt i 2012, “Vi finder hjem” med Emilie Moldow og “She’s the One” med Danni Elmo, som begge deltog i 2014. Engelina er også en del af pladeselskabet Slick.Boutique, som i 2015 udgav “Unge Øjne” fra de unge stjerneskud Cisilia.

Kigger man udenfor landets grænser, så finder man også en del kendte navne, som tidligere har leveret sange til nationale finaler rundt omkring i Europa.

Charlie og Felix Grönvall, som både synger og har været med til at skrive “Breakaway” er sønner af den svenske MF-stjerne Nanne Grönvall og har en farfar ved navn Benny Andersson, som vandt konkurrencen i 1974 som en del af ABBA. Nanne har deltaget adskillige gange i det svenske Melodi Grand Prix, Melodifestivalen, både som del af grupperne “Sound of Music og “One More Time”, som solist og som sangskriver. Charlie og Felix deltog i 2014 i Melodifestivalen som en del af gruppen “Little Great Things” med “Set Yourself Free”.

Jonas Gladnikoff har sammen med Sara Ljunggren skrevet “Who needs a heart” til Kristel. Han var i 2009 med til at skrive Hera Björks bidrag “Someday”, mens Sara Ljunggren i år også deltager som sangskriver på Malta med sangen “Falling Glass” fremført af Corazon.

Dimitri Stassos, der har været med til at skrive “The Wrong Kind” har deltaget flere gang i Melodifestivalen og skrev i 2012 Grækenlands bidrag “Aphrodisiac”, fremført of Eleftheria Eleftheriou.

 

Kilde: Itunes, Wikipedia

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »