News Ticker

Præsentation: Her er værterne i Dansk Melodi Grand Prix 2016

Foto: Agnete Schlichtkrull

Finalen i Dansk Melodi Grand Prix 2016 finder sted i Horsens den 13. februar kl. 20, hvor 10 sange dyster om at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest.
I dag blev årets værter afsløret og med dem et par lidt overraskende valg. Jacob Riising, som for 3. gang skal lede slagets gang, får i år selskab af 2 legender indenfor Melodi Grand Prix, nemlig mor og datter Hilda og Annette Heich.

Jacob Riising
Jacob Riising skal i år være vært for Dansk Melodi Grand Prix for tredje gang. Han har været ansat på DR siden 1999 og er udover Melodi Grand Prix kendt for en række børneprogrammer. Han debuterede som vært på børnenes MGP i 2005, og gentog succesen i 2008, 2012 og 2013. I 2014 blev han vært på DR’s quizshow “Hvem var det nu vi var” og programmet “Versus”.  Det var også Jacob Riising, som sidste år tog på eventyr med sin mor i programrækken “På rejse med Riising og mor”, hvor de sammen besøgte seks forskellige steder i verden, og oplevede vilde ting for at komme tættere på hinanden. 
Riising har været trofast (voksen) Grand Prix-vært hvert år siden 2014 og har bl.a. vist sig i yndefuld latex-dragt sammen med Louise Wolff.

Annette Heick
Det er første gang Annette skal være vært på showet, men hun er bestemt ikke et ukendt navn i Dansk Melodi Grand Prix. Den 44-årige sangerinde, journalist og tv-vært, som nærmest har fået Grand Prix ind med modermælken, har selv deltaget i showet ved 2 lejligheder. I 1991 deltog hun sammen med den norske sanger Egil Eldøen og sangen “Du Er Musikken I Mit Liv”. Sangen var skrevet af Georg Keller samt Keld og Hilda Heick og endte på en 4. plads i konkurrencen, hvor Anders Frandsen vandt med “Lige Der, Hvor Hjertet Slår”.

I 2007 var Annette Heick tilbage i konkurrencen som solist med sangen “Copenhagen Airport”, hvor hun trillede ind på scenen i en golfvogn og gav os en ægte Grand Prix slasker iført lårkort stewardessedress. Sangen havde Annette selv skrevet sammen med Mogens Binderup.

Som sanger huskes Annette også for hittet “Du skælder mig hele tiden ud”, som hun fik i 1988 sammen med Tommy Seebach. Sangen er i øvrigt skrevet af farmand Keld Heick.

I oktober 2005 udsendte Annette sit debut-album, Right Time, udgivet på sit eget pladeselskab. Herudover kender vi Annette som journalist på bl.a. BT og Se & Hør samt som tv-vært på flere danske tv-kanaler.

Hilda Heick

69-årige Hilda Heick er bedst kendt som den ene halvdel af duoen Keld & Hilda. Hun skal i år være vært for Green Room, hvor hun skal interviewe årets deltagere under showet. Det bliver Hildas debut som vært, hun har dog tidligere været med-kommentator sammen med Hans Otto Bisgaard ved Eurovision Song Contest i 2001.

Selv er Hilda en yderst erfaren Grand Prix-deltager, som vi kender fra Dansk Melodi Grand Prix 1986, 1987, 1989 og 1992.  Sammen med Keld debuterede hun i 1986 med nummeret “Mirakler”, året efter deltog hun med “Ha’ det godt”, i 1989 med sangen “Sommerregn” og i 1992 med “Det vil vi da blæse på”.

Det er første gang, at Hilda og Annette Heick skal optræde sammen uden Keld.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »