News Ticker

Norsk MGP-deltager risikerer diskvalifikation

Foto: Freddy Kalas på Facebook

Update: Den 21. januar blev det annonceret, at Freddy bliver i konkurrencen og at han og teamet omskriver sangen “Happy Rush”, så den får et nyt omkvæd. Fra NRK’s side ønskede man i første omgang, at vælge et andet af de bidrag, som Freddy havde indsendt til konkurrencen, men i stedet fik sangskriverteamet 24 timer til at skrive omkvæddet om. 

I går blev årets 10 håbefulde artister i MGP 2016 afsløret ved et pressemøde, men allerede idag står en af deltagerne overfor en mulig diskvalifikation. Det drejer sig om hitmageren Freddy Kalas, som med 60 millioner afspilninger på Spotify er en ganske populær herre i det norske.

Årsagen er at omkvæddet på sangen beskyldes for at ligge for tæt op ad en anden sang. Når plagiat-anklagerne ruller handler det normalt om tyveri fra andre artisters sange, men i det her tilfælde gælder det faktisk en sang fra Kalas’ eget repertoire, nemlig “Cannabus” fra 2011. Ifølge vg.no så bliver Kalas diskvalificeret, men MGP-general Jan Fredrik Karlsen nedtoner situationen og siger, at intet endnu ligger fast.

– Refrengene er klin like. Men det er for tidlig å si om artisten diskvalifiseres. Vi skal først ha et møte, siger Karlsen til NRK.no.

Allerede i går blev lighederne mellem de to sange påpeget på MGPs Instagram-konto.

“Happy Rush” er skrevet og komponeret af Broiler-duoen Simen Auke og Mikkel Christiansen, Trond Opsahl, Christoffer Huse og Freddy Kalas selv.

I tre år lagde Freddy vokal til lillebror Simen Auke og Mikkel Christiansens duo Broiler, men slog i 2014 igennem under eget navn med afterski-hittet “Pinne For Landet”.

Hør de 2 sange herunder og bedøm selv:

Freddy Kalas – Happy Rush – clip from Good Evening Europe on Vimeo

 

Er du i humør til mere plagiat eller i alt fald sanginspiration, når det er bedst (eller værst), så lyt her til omkvædet i GUŠANI BROTHERS’ “Poom Poom” hentet fra den finske udvælgelse UMK 2016 og omkvædet fra ADELEN’s “Bombo” fra den norske finale i 2013 🙂

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »