News Ticker

Malta: Optakt til aftenens finale i MESC

Foto: Reno Rapa

Efter semifinale fredag, så er Malta i aften klar til at finde sin repræsentant til Eurovision Song Contest 2016. Det sker ved finalen i Mediterranean Conference Centre i Valletta med deltagelse af 14 sange.

De 14 finalister blev fundet i en kombination af jury- og seerafsteming, hvor 5 internationale juryer talte for 5/6 og tv-seerne for 1/6. Den internationale jury består af Nick Clark-Lowes, Viara Ankova, Sabrija Vulic, Luke Fisher og Quinton Scerri (Juryformand).

Læs også: Malta: 20 artister klar til MESC – hør sangene i fuld længde

Samme sammensætning benyttes til at finde en vinder i aften. De 14 finalister og den officielle startlodtrækning fremgår herunder:

Nr. Sang Sanger
1 ALL AROUND THE WORLD DEBORAH C
2 LITTLE LOVE FRANKLIN
3 UNDER THE SUN DANIEL TESTA
4 GOLDEN BROOKE
5 FLASHING LIGHTS RAQUEL
6 KINGDOM CHRISTABELLE
7 FALLING GLASS CORAZON
8 FIRE BURN DOMINIC
9 THE FLAME JESSIKA
10 ALIVE JASMINE
11 YOU’RE BEAUTIFUL LAWRENCE GRAY
12 YOUNG LOVE MAXINE
13 CHAMELEON IRA LOSCO
14 LIGHTHOUSE KIM

Det nok mest kendte navn i finalen er Ira Losco, der vandt den maltesiske finale i 2002 og var lige ved og næsten i Eurovision Song Contest i Tallin med sangen “Seventh Wonder”, som sluttede på 2. pladsen.  Ira, som er blandt favoritterne i feltet, havde oprindeligt 2 sange med i semifinalen, men kun det ene kvalificerede sig til finalen. Det skyldes ikke manglende tilslutning til hendes andet bidrag “That’s Why I Love You”, men at kun ét bidrag ifølge reglerne kunne kvalificere sig til finalen: den af de 2 sange, der fik flest stemmer.

Thank you for voting for ‘Chameleon’ . I hope i don’t have to perform the first song again 😉 The rules only allowed…

Opslået af Ira Losco på 22. januar 2016

 

I aftenens finale deltagere og andre kendte navne fra tidligere udgaver af Malta Eurovision, herunder Christabelle Borg, Deborah C, Jessika, Franklin Calleja og Laurence Gray. Derudover så er den tidligere jESC-deltager (2008) Daniel Testa nu blevet voksen og forsøger sig med et comeback til Eurovision.

Du kan se eller gense alle sangene fra fredagens semifinale på Malta herunder:

Finalen i MESC starter kl. 20:45 og du kan følge med på eurovision.tv eller TVM

Kilde: Eurovision.tv, Ira Losco på Facebook, Wiki

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »