News Ticker

Malta: Favoritten Ira Losco er klar til ESC-comeback i Stockholm

Lørdag aften levede favoritten Ira Losco op til forventningerne og vandt Maltas nationale finale. Hun er nu klar til at repræsentere Malta i Eurovision song Contest 2016 i Stockholm.

Blandt 14 finalesange, som havde kvalificeret sig fra semifinalen fredag, blev det den tidligere Eurovision-2’er Ira Losco og sangen “Chameleon”, som imponerede både juryen og tv-seerne mest. Med 12 points fra 3 ud af 5 juryer samt fra tv-seerne så vandt Ira finalen med 68 point, 10 point mere end Brooke’s sang “Golden” og med Franklin Calleja’s “Little love” på 3. pladsen med 44 point.

Malta-Eurovision-2016-Full-Results

“Chameleon (Invincible)”, som Ira losco selv har skrevet sammen med Talkback, var et stort hit hos publikum og den populære sangerinde fik en enorm opbakning, både da hun fremførte sing sang og under stemmeafgivningen, hvor der taktfast blev råbt på “Ira, Ira, Ira”.

Det er 2. gang, at Ira skal repræsentere Malta i Eurovision Song Contest. I 2002 i Talinn var hun lige-ved-og-næsten med sangen “7th Wonder”, som sluttede på 2. pladsen efter Marie N’s “I wanna”.

Ira har optrådt mange forskellige steder rundt omkring i verden og vundet mere end 20 musikpriser. Hun er et stort navn på Malta og har til dato udsendt 4 albums, som har ligget nummer 1, en helt række singler og vundet priser som “Bedste artist”, “Bedste album” samt en prestigefyldt medalje for hendes mange nationale og internationale bedrifter, uddelt af Maltas præsident .

Top 3 i Malta’s finale

Fra arkivet

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »