News Ticker

Den legendariske BBC-vært Terry Wogan er død

Foto: Thetimes.co.uk

Idag kom den tragiske meddelelse, at den legendariske BBC-vært Sir Terry Wogan er død af kræft. Wogan blev 77 år.

Blandt Eurovision-fans er Wogan især kendt for sine mange år som BBC’s kommentator på Eurovision song Contest, hvor han slog sine folder over 4 årtier og med sine humoristiske og spøgefulde blev et stort ikon. På sine radioprogrammer opbyggede Wogan en lytterskare på 8 millioner og ifølge BBC var både den britiske dronning og Margaret Thatcher angiveligt regelmæssige lyttere.

I 2005 blev Wogan slået til ridder.

Doctor Death and the Little Mermaid

I Danmark husker vi ham nok især som ophavsmanden til “Doctor Death and the Tooth Fairy/The Little Mermaid”. Det skete, da Danmark var vært for Eurovision Song Contest 2001 og en lettere spydig Wogan valgte at give de to danske Eurovision-værter Natasja Crone og Søren Pilmark disse “kælenavne”.

Irske Wogan har også opnået den (tvivlsomme?) ære, at blive nævnt i et af Irlands mest omdiskuterede Eurovision-bidrag, nemlig  “Irelande Douze Pointe” fra Dustin The Turkey i 2008. 

Drag acts and bad acts and Terry Wogan’s wig, Mad acts and sad acts, it was Johnny Logan’s gig.

 

About Mette Christensen (979 Articles)
Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever :-) Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden. From Vejle, Denmark.
Translate »