News Ticker

Exit Poll 2016: Her er vinderen fra generalprøven i Forum Horsens

Foto: Dansk Melodi Grand Prix

Traditionen tro var vi fredag aften en tur ude og snakke med publikum efter afslutningen på generalprøven. Vi stod klar i foyeren i Forum Horsens og spurgte en række tilfældige publikummer om deres favorit fra aftenens show.

I alt deltog 349 personer i undersøgelsen, som viste en klar og – set i forhold til bookmakernes dom – en lidt overraskende favorit. Publikum var vilde med Lighthouse X, som vandt en overbevisende sejr med næsten 50% af alle stemmerne. Australske Anja Nissen blev en klar 2’er med ca. 1/5 af stemmerne og på 3. pladsen kom Bracelet.

Den store bookmakerfavorit Simone var ikke så populær i det jyske, og kom på en beskeden (delt) 6. plads ifølge publikum fra generalprøven.

Usikkerheder

Det er værd at bemærke, at de 3 sange som endte i Top 3 også er identiske med de sange, som i showet gik videre til Superfinalen, og dermed blev spillet 2 gange i showet. Det kan dog ikke forklare Lighthouse X’s store margin ned til tætteste modstander.

Lighthouse X vinder ifølge publikum fredag aften

Lighthouse X vinder ifølge publikum fredag aften

Som vi så det sidste år, så er juryens magt af stor betydning i forhold til at finde en vinder af Dansk Melodi Grand Prix. Her pegede vores exit poll på Anne Gadegaard, som også endte med at bliver tv-seernes favorit. Men juryen stemte som bekendt Anti Social Media til tops.

Læs også: Exit Poll 2015 – Her er vinderen fra generalprøven

I år vil juryens magt dog alt andet lige blive mindre, idet de 5 eksperter kun er med i første afstemningsrunde. De har sammen med seerne 50% indflydelse på at sende 3 sange videre til Superfinalen. Her er det udelukkende op til tv-seerne at kåre en vinder.

Resultatet i tal

Stemmer %
David Jay 10 3%
Simone 8 2%
Bracelet 40 11%
Sophia Nohr 26 7%
Veronicas Illusion 4 1%
Lighthouse X 170 49%
Kristel 2 1%
Jessica 6 2%
Muri & Mario 8 2%
Anja Nissen 75 21%
Samlet 349

Vi siger mange tak for hjælpen til Marek Bang Poulsen fra ESC-plus.com, som har været med til at udarbejde denne exit poll.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »