Holland: Douwe Bob synger ‘Slow Down’ i Stockholm

Holland var som det første land ude med en annoncering af deres artist til Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm. Valget faldt på Douwe Bob, der er søn af of Simon Posthuma fra det legendariske kunstnerkollektiv The Fool, startede med at spille klaver som 6-årig, indenfor klassisk musik og jazz-genren. Som 14-årig lærte han at spille guitar og var som ung sanger inspireret af både country, folkemusik og pop fra 1950-1970’erne.

Vinder af “De beste singer-songwriter van Nederland”

Douwe blev kendt i Holland, da han vandt talent-showet “De beste singer-songwriter van Nederland” og hans finalesang “Multicoloured Angels” nåede efterfølgende en 17. plads på den hollandske Top 40. Året efter udkom debutalbummet “Born In a Storm”, hvor størstedelen af numrene var skrevet på en ferie i Marokko sammen med den hollandske musiker og sangskriver Matthijs van Duijvenbode.

Advertisement

Samme år spillede Douwe på festivallen Pinkpop og optrådte senere i dokumentaren “Whatever Forever: Douwe Bob”.

I 2015 udgav Douwe singlen “Hold Me”, som er produceret i samarbejde med en anden populær Hollandsk Eurovision-deltager, nemlig Anouk. Han udgav desuden albummet “Pass It On” via Universal Music.

Lyt til Hollands Eurovision bidrag ‘Slow Down’

https://www.youtube.com/watch?v=nKyOzDVjp9U