News Ticker

Rumænien: Ovidiu Anton vinder med ‘Moment of Silence’

  Efter fredagens semifinale skulle Rumænien her til aften finde vinderen af Selecţia Naţionala og landets repræsentant til Eurovision song Contest 2016.

  6 ud af 12 bidrag var stemt videre fra semifinalen, og blev fremført i nedenstående startrækkefølge, resultat i parentes:

  Florena: Behind The Shadows (3)
  Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ: The Voice (6)
  Dream Walkers: Let It Shine (4)
  Vanotek feat. The Code & Georgian: I’m Coming Home (2)
  Ovidiu Anton: Moment Of Silence (1)
  M I H A I: Paradisio (5)

  Efter at juryen i semifinalen havde indflydelse på at stemme artister videre, så var de i finalen kun med for at evaluere artisternes optræden. Juryen bestod af Alexandra Cepraga, Horia Moculescu, Randi, Zoli Toth, og Cezar Ouatu (Rumænien 2013).

  Efter et flot show, der udover 6 flotte bidrag, også bød på masser af musikalsk underholdning, fra bl.a. Rumæniens 2013-artist Cezar, som sang sit smukke nummer ‘Painfull love’ og gav en alternativ version af ‘Rise like a Phoenix’.

  I sidste ende var det op til tv-seerne at kåre en vinder, og her var der ikke så meget tvivl. Det blev en klar sejr til forhåndsfavoritten Ovidiu Anton og sangen ‘Moment of Silence’.

  Resultat-rumænien2016

  Det betød samtidigt, at den tidligere Eurovision 4’er Mihai (Tornero, Athen 2006), som forud for konkurrencen havde fået meget international opmærksomhed for hans bud på en Eurovision-vinder, ‘Paradisio’, desværre ikke fik muligheden for at forsvare de rumænske farver igen.

  Læs også: Mihai “Tornero” Traistariu annoncerer comeback til Eurovision

  Det er 5. gang, at ovidiu Anton forsøger sig i Selecţia Naţionala, og sidste år sluttede han på 3. pladsen.

  Sangen som Ovidio sang i finalen skulle ifølge vores informationer referere til en tragedie, som fandt sted sidste år.  Her var der en kæmpe brand i en Rumænsk natklub, som kostede en masse unge mennesker livet, og som havde store konsekvenser for hele landet. Sangen repræsenterer på den måde den rumænske befolkning.

  Fra arkivet

   

   

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »