Opsamling på semifinale 1: Hvem går videre til finalen?

Efter 2 dage med prøver i Globen, så har vi nu afsluttet de første tekniske prøver for semifinale 1. Hvert land har haft 30 minutter på scenen og prøvet deres show af 3-4 gange. Flere lande har oplyst, at vi endnu ikke har set det endelige show og ofte spares der også på effekterne til senere prøver. Ligeledes så har fokus for mange artister nok været på den tekniske del og måske mindre på at levere end perfekt vokal. Nogle har måske endda sparet stemmen med tanke på de mange gange, de skal på scenen fremover.

Derfor er det stadig meget tidligt at vurdere de forskellige landes chancer, men vi gør forsøget alligevel.

Advertisement

Opsummering

Nogle lande har skilt sig ud på den ene eller den anden måde, nogle har imponeret og nogle har skuffet. Rusland har måske taget munden lidt for fuld af effekter og koreografi og det kostede Sergey et lille fald ved første prøve. Bookmaker-oddsene er efter gårsdagens prøve steget, så Rusland og Frankrig nu ligger næsten side om side.

En anden artist, som har været offer for bookmakernes dom, er Kroatiens Nina, hvis besynderlige kåbe-kostume får hårde orde med på vejen. Fra før prøverne gik i gang at have været sikker finalist og et bud på Top 5, så ligger hun nu væsentlig længere ned i tabellen.

Azerbaijan havde årets hidtil værste prøve, som satte snakken i gang i pressecentret. Bliver 2016 året, hvor Azerbaijan må takke af, inden finalen? Efter prøverne så Samra også noget nedtrykt ud og til pressemødet fortalte hun, at hun er syg. Vi håber det bedste for sangerinden, men hvis hun ikke bliver i stand til at levere en mere sikker vokal, så er det usandsynligt at Azerbaijan er i finalen lørdag.

Armenien, på den anden side, leverede en stærk vokal og et meget effektivt og visuelt vellykket show, som godt kunne udløse en Top 10 placering.

Østrig var også blandt lyspunkterne med en rigtig fin vokal og en meget karismatisk fremtoning.

 

Herunder opdeler vi landene i kategorierne ‘Sikre’, ‘Sandsynlige’, ‘på grænsen’ og ‘usandsynlige’

Mette

Michael

Sikre finalister:
Rusland
Armenien
Cypern
Ungarn
Sikre finalister:
Rusland
Østrig
Cypern
Armenien
Tjekkiet
Sandsynlige:
Island
Kroatien
Østrig
Bosnien Hercegovina
Malta
Sandsynlige:
Ungarn
Malta
Bosnien Hercegovina
Grækenland
Island
På grænsen:
Tjekkiet
Holland
Estland
Grækenland
På grænsen:
Holland
Estland
Montenegro
Azerbaijan
Kroatien
Usandsynlige:
Finland
Montenegro
Moldova
San Marimo
Azerbaijan (hvis vokalen ikke forbedres, hun er syg)
Usandsynlige:
Finland
San Marino
Moldova