Stockholm live: dag 3 (første prøver for semifinale 2)

Velkommen til endnu en dag med prøver fra Globen i Stockholm. Idag får vi et første kig på første del af semifinalisterne fra semifinale 2. Første artist på scenen idag er lettiske Justs kl. 10.00 og dagens sidste artist er Dami fra Australien, som går på scenen klokken 17.20. Så der er lagt op til et spændende program.

Artisterne har hver 30 minutter til disse deres første tekniske prøver på scenen i Globen.

Advertisement

Vi opdaterer dagen igennem med beskrivelser af artisternes shows, deler korte videoer og giver dig vores vurdering af dagens prøver.

De første prøver er lukkede og derfor er det kun Eurovision.tv, som har adgang til at dele videomateriale fra prøverne, og vi må derfor afvente videoer.

Dagens program:

10.00-10.30: Letland
10.40-11.10: Polen
11.20-11.50: Schweiz
12.00-12.30: Israel
Pause
13:40-14.10: Hviderusland
14.20-14.50: Serbien
15.00-15.30: Irland
Pause
16.00-16.30: FYR Makedonien
16.40-17.10: Litauen
17.20-17.50: Australien

 

Letland:

Justs er alene på den enorme scene i Globen. Han var idag iført sort læderjakke, rød/brun t-shirt, jeans og sorte støvler. På bagscenen benyttes abstrakte trekanter i begge sider, som former en tunnel i midten. Farverne skifter undvejs fra blå til grøn og rød med masser af hvide lyskegler.

Energisk og overbevisende performance fra Justs, som på trods af den tidlige start på dagen gav en perfekt vokal.

Letland bør være en stensikker finalist med denne performance.

 

Polen:

Polske Michał havde ikke sit endelige kostume på til dagens prøver, men han har afsløret af tøjet vil være i yndlingsfarven rød. Med på scenen havde han 5 musikere; en på piano, en på cello og 3 på violin.

Lyset, der kommer fra flere sider, er fokuseret direkte på Michał og på bagvæggen kommer flere ord og titlen ‘What color is your life’.

I første gennemgang var Michał iført sorte jeans og sort “undertrøje” med en skinnende vest udenover. Den smed han imidlertid til de 2 sidste prøver.

Under én af prøverne missede han enkelte linjer i sangen, og afskørede dermed en smule nervøsitet. Men han beviste klart, at han har en af årets stærkeste stemmer.

Michał leverer en helt igennem stærk og overbevisende vokal og med sit lange hår og intense blik så er han en karismatisk artist, man husker. Kombineret med Polens meget iørefaldende bidrag, så mener vi, at Polen er godt på vej i finalen.

 

Schweiz:

Rykka sang The Last Of Our Kind stående barfodet på en bkå scene. Hendes kjole er sort med et langt gennemsigtigt skirt. På scenen anvendes røgeffekter og mod slutningen fyrværkeri med faldende stjerner/vandfald af ‘Only Teardrops’-typen.

Rykka har skiftet hårfarve, så den matcher scenens blå farve.

Visuelt flot og vokalt gør Rykka det fint, men umiddelbart er sangen slet ike stærk nok til at blande sig i Top 10 i denne stærke semifinale. Starten som nummer 3 efter to vokale kraftpræstationer hjælper bestemt heller ike Rykka. Så vores bud er en placering i bunden af semifinalen.

 

Israel:

Hovi Star er på scenen med 2 gymnaster i en lysende blå gymnastikring. Han er iklædt sorte bukser, sort bluse og mørk jakke. Hovi afslørede før sin prøve, at hans kostume er ikke mindre end 25.000 euro værd, altså knap 190.000 kroner og er besat med 150.000 Swarovski sten på både sko, handsker, bluse, mikrofon og mikrofonstativ. Hovi ser virkelig ud som om, han er ‘Made of stars’.

Selve sangens titel ‘Made of stars’ går igen i hele sceneshowet, bl.a. med en gigantisk stjerne i scenegulvet og masser af stjerner på bagvæggen.

Mod slutningen af sangen benytter Israel fyreværkeri i form af faldende guldregn nedover scenen.

Dagens største visuelle wow-oplevelse herfra. Kombineret med en fejlfri vokal og Hovi’s meget nærværende optræden, så begynder man så småt at tro på, at Israel har en god mulighed for at kvalificere sig til finalen.

Hviderusland:

Ivan er faktisk, som han har fortalt op til showet, nøgen på scenen med en levende ulv ved sin side. MEN der er imidlertid tale om et hologram, som forsvinder, hvorefter vi ser en påklædt Ivan et andet sted på scenen. Det gennemgående tema er ulve og undervejs ses der også billeder af IVan, der spiler på trommer på bagscenen.

En lidt usikker vokal og “jeg er nøgen og kæler med min ulv” er i vores øjne ikke vejen til en finaleplads 🙂

Serbien:

Serbiens bidrag handler om vold mod kvinder i hjemmet og dette tema bliver fortolket af de 4 dansere. En mandlig danser kommer på scenen og løfter en af de kvindelige dansere op, som prøver at komme væk fra ham. Sanja Vučić ZAA står i midten af scenen. Vi får ikke hendes endelige kostume at se idag, det vil først blive afsløret senere.

Stærk vokal og endnu en sang, som godt kunne ende blandt de 10 finalister.

 

Irland:

Ex-Westlife sanger Nicky Byrne er næste artist på scenen, som ved dette nummer er holdt i røde toner med masser af hvide lyskegler. Mod slutningen kommer der “sunlight” på scenen. Nicky har en trommeslager og en guitarist og en keyboardspiller med sig på scenen.

Nicky slutter nummeret af for enden af scenens catwalk.

Helt overordnet er det svært at koncentrere sig om andet end Nicky’s meget usikre vokal. Det står pludselig klart, hvorfor Nicky ikke var frontfigur i Westlife. Hvis vokalen ikke forbedres, så kommer Irland ikke i nærheden af en finaleplads, Westlife-sanger eller ej.

FYR Makedonien:

Eurovision-veteran Kaliopi er på scenen i sort kjole og leggins, som imidlertid ikke var det endelige kostume. Hun har oplyst, at hun vil bære elegant sort jkole. Med sig på scenen har hun en mandlig trommeslager og 4 korsangere. Scenen er meget enkelt opsat, hvor de eneste effekter er nogle oplyste kasser. Kaliopi har tilføjet lidt flere høje toner i sangen og slutter sangen af med “skriget” kendt fra ‘Crno i Belo’.

Enkelte problemer undervejs, bl.a. så kom Kaliopi lidt ud af rytme og missede nogle enkelte linjer. Hun havde desuden nogle problemer med den sidste høje tone. Men som den erfarne sanger, hun er, så er vi på ingen måde bekymret for, at dette vil ske i finalen.

En stærk vokal og så er Kaliopi en meget karismatisk sangerinde, som uden de store problemer burde kvalificere sig.

Litauen:

Donny Montell, som ligesom Kaliopi også deltog i ESC 2012,  er alene på scenen, som primært er holdt i mørke og blå toner med hvide lyskegler. Han leverer en energisk performance i et show med masser af koreografi, bl.a. snurrer han flere gange rundt på scenen. Donny er i år tilbage som lyshåret og iført en sort t-shirt som senere udskiftes til en hvid jakke.

Med på scenen har Donny en trampolin, som han springer på, og der benyttes både røg og fyrværkeri.

Koreografien påvirker desværre Donny’s vokal, om ikke rammer helt plet.

Australien:

Dagens sidste artist er australske Dami Im. Hun benytter moderne teknologi til at projicere billeder op på skærmen.

I starten sidder Dami på en høj boks i midten af skærmen med gennemsigtige skærme på hver side af hende samt  foran hende.

På bagvæggen ses noget, der ligner et  storbybillede om natten og der flyder billeder rundt, som Dami flytter med hænderne.

Halvejs igennem sangen fjernes skærmene og Dami hjælpes ned fra boxen og slutter sin optræden stående i hendes lange, elegante kjole. Kjolen er åben foran og har krystaller på toppen samt over hendes ene skulder.

Til sidst anvendes vindmaskinen.

Dami giver en stærk vokal præstation og slutter sangen af på lidt højere toner, end i studieversionen.

Også rent visuelt en af dagens wow-oplevelser og et godt bud på en vinder af denne semifinale.