News Ticker

Her er de 10 finalister fra semifinale 1

Foto: SVT

Efter mere end en uge med prøver, så var det i aften endelig tid til første semifinale direkte fra Globen i Stockholm. 18 lande skulle reduceres til 10 og traditionen tro så var der overraskelser, i alt fald hvis du spørger os her på redaktionen. I vores liveblog gæt fik ingen mere end 8 rigtige 🙂

Som mange danskere manglede vi også Island blandt de 10 finalister. Greta, som debuterede i ESC i 2012, er gået hen og blevet en rigtig fanfavorit, men desværre kunne hun ikke hente points nok til en finaleplads i aftenens afstemning.

Det var desuden farvel til det andet nordiske land i semifinalen, Finland. Så nu er det alene op til Danmark og Norge at forsvare Nordens ære i Eurovision sammenghæng, når det på torsdag bliver tid for semifinale 2.

På den positive side, så blev det til en historisk første finaleplads til Tjekkiet, som i sine 5 forsøg. Sidste år vendte Tjekkiet tilbage til konkurrencen efter 5 års fravær, og i år blev det så endelig til en finaleplads.

Herunder følger de 10 finalister:

  • Azerbaijan
  • Rusland (2. halvdel)
  • Holland  (1. halvdel)
  • Ungarn  (1. halvdel)
  • Kroatien (2. halvdel)
  • Østrig
  • Armenien  (2. halvdel)
  • Tjekkiet (1. halvdel)
  • Cypern (2. halvdel)
  • Malta

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »