News Ticker

VolcaVision 2016: Koncert med Anne-Marie David, Severine og Hera Björk!

Volcavision Song Contest 2016

Lider du som os andre af en stærk og ukurerbar PED (Post Eurovision Depression) og prøver at finde metoder at dulme tomheden efter årets Eurovision er afholdt, så har vi her et godt bud på et event, som både byder på konkurrenceelementet fra Eurovision og koncert med en række kendte Eurovision-deltagere.

Den 11. juni slår det franske koncertsted Zénith d’Auvergne dørene op for VolcaVision Song Contest 2016. Syv artister dyster om sejren og efterfølgende er der koncert med en række tidligere Eurovision-deltagere.

Tre Eurovision-vindere

Koncerten giver en unik mulighed for at opleve den nu 75-årige Eurovision-vinder Jacqueline Boyer, som helt tilbage i 1960 vandt konkurrencen for Frankrig med sangen “Tom Pillibi”.  Anne-Marie David er at andet stort fransk navn, som også optræder ved VolcaVision-koncerten. Den 64-årige sangerinde har tilbage i 70’erne repræsenteret både Luxembourg og Frankrig i Eurovision Song Contest. Efter Vicky Leandros’ sejr i 1972 formåede Anne-Marie året efter at bringe Luxembourg sin 2. sejr på stribe – i øvrigt i et tæt kapløb med Mocedades’ ‘Eres Tu’ og Cliff Richard’s ‘Power to all our friends’. Det skete med ESC-klassikeren ‘Tu te reconnaîtras’. I 1979 repræsenterede Anne-Marie Frankrig og sluttede her på en 3. plads med sangen ‘Je suis l’enfant soleil’.

Den sidste Eurovision-vinder, som optræder ved koncerten, er 67-årige Severine. I 1971 repræsenterede hun Monaco med sangen “Un banc, un arbre, une rue”.

Udover vinderne er der også gensyn med franske Lisa Angell, der deltog så sent som i 2015 med sangen ‘N’oubliez pas’ i Wien.

Hera Björk – Queen of ‘Effing’ Everything

Koncerten får også et nordisk islæt, i form af den populære sangerinde Hera Björk, som repræsenterede Island i 2010 med sangen ‘Je ne sais quoi’.  Udover sin optræden som solist har Hera en bred erfaring med Eurovision. I 2008 var hun korsanger for Euroband ved Eurovision Song Contest i Beograd. I 2009 deltog hun i Dansk Melodi Grand Prix med sangen ‘Someday’, som blev nummer 2 efter Brinck. Samme år var hun også korsanger for islandske Jóhanna ved Eurovision Song Contest 2009 i Moskva.

Under årets Eurovision var Hera en hyppig gæst på EuroClubben og optrådte endvidere med showet Queen of ‘Effing’ Everything.

Udover ovenstående store navne, så kan du også opleve belgiske Axel Hirsoux (Mother, 2014) og schweiziske Mélanie Rene (Time to shine, 2015).

Du kan læse mere om VolcaVision her:

Website

Facebook

Twitter

Og købe billetter til koncerten her.

Varm op til koncerten med disse skønne Eurovision-minder:

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »