News Ticker

Eurovision Song Contest 2017: Valg af værtsby og nye datoer

I denne uge har den ukrainske tv-station NTU offentliggjort detaljer omkring processen for valg af næste års værtsby. Listen, som er både lang og deltaljeret, indholder bl.a. krav om, at potentielle arenaer skal kunne tilbyde et pressecenter med plads til 1550 journalister, bestemmelser for krise- og nødsituationer og så vil overdækkede arenaer med plads til minimum 7000 mennesker blive foretrukket.

Byerne har indtil den 8. juli til at ansøge, hvorefter NTU vil vurdere ansøgningerne i perioden fra den 8. og 15. juli og tage stilling til hvilke byer, der skal være med i den endelige udvælgelse og de 2 bedste bud bliver præsenteret for EBU.

Mellem den 15. juli og den 1. august vil NTU, EBU og organisationskommitéen besøge byerne og arenaerne, for bl.a. at vurdere infrastruktur, sociale programmer osv.

Herefter vil den officielle værtsby og datoer for næste års konkurrence bliver afsløret ved et pressemøde. Det forventes at ske i starten af august.

Nye datoer for Eurovision Song Contest 2017?

Ved HoD-mødet i marts blev de foreløbige datoer for Eurovision Song Contest 2017 annonceret, med semifinaler den 16. og 18. maj samt finale den 20. maj. Datoerne var udvalgt med henblik på at undgå sammenfald med f.eks. store sportsbegivenheder. Værtslandet har imidlertid ret til at anmode om en ændring af disse datoer, hvilket EBU skal godkende.

NTU har ytret ønske om at flytte næste års konkurrence en uge tilbage til den 9., 11. og 13. maj, således af hele eventet afvikles indenfor perioden 30. april til 14. maj 2017.

NTU har estimeret at mellem 38 og 43 lande ønsker at deltage i næste års konkurrence.

Potentielle værtsbyer

Opdateret d. 22. juli 2016: Videoer

6 ukrainske byer udtrykt interesse for at afholde konkurrencen. Det drejer sig om Kiev, Odessa, Lviv, Dnipropetrovsk og Kherson.

Kiev 

Ukraines hovedstand og største by Kiev. Første prioritet er Palace of Sports, som har plads til 10.000 gæster og arrangerede konkurrencen i 2005 og som foreslås renoveret inden ESC. Ved siden af POS ligger det olympiske stadium med kapacitet til mere end 70.000 mennesker, men det er ikke muligt at overdække denne, hvorfor den ikke er inkluderet i planerne. Et alternativ til POS er Kiev Exhibition Centre med plads til 50.000.

Odessa
Ukraines 3. største by byder ind med Chornomorets Stadium med kapacitet på 10.000-12.000 mennesker. Mangler overdækning, som byen dog vil sørge for.

Lviv
Den vestligste af de 5 byer er Lviv, som har et fodbold stadium med plads til knap 35.000, som også mangler overdækning. Lviv anses som én af favoritterne til at blive værtsby.

Dnipro
DniproEuroArena har plads til 9,500 tilskuere, men mangler som de øvrige en overdækning for at kunne anvendes til Eurovision. Bygningen vil kunne rumme både arena, pressecenter og EuroClub.

Kherson
Kherson har udtrykt interesse, men har ikke peget på en egnet arena.

Kharkiv

Ukraines 2. største by har Metalist Stadium med kapacitet til 40,000 mennesker.

Kilde: Betfair.com

Bookmaker odds pr. 26. juni 2016 | Kilde: Betfair.com

Kilde: Eurovision.tv, Eurovisionworld

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »