News Ticker

Dansk Eurovision-fan dyster i OGAEvision Song Contest 2016

Mikal Johansen deltager i OGAEvision Song Contest | Foto: Eurovision Weekend Berlin

I denne weekend mødes fans fra hele verden i Berlin til den såkaldte Eurovision Weekend 2016. Blandt dem en dansk fan, som ikke nøjes med at deltage i de sociale aktiviteter. Han skal nemlig også på scenen og forsvare de danske farver i den nye OGAEvision Song Contest.

Det er 5. gang at Berlin er vært for Eurovision-weekenden og det har man valgt at fejre med at introducere en helt ny sangkonkurrence, den såkaldte OGAEvision Song Contest, som er en sangkonkurrence for fanklubberne. Tolv artister dyster i konkurrencen, hvor Sverige, UK, Italien, Slovenien, Tyskland, Belgien, Polen, Holland, Rusland, Portugal, Malta og Danmark er repræsenteret.

De 12 artister synger hver et cover af en Eurovision sang og vinderen findes ved en afstemning, som vi kender det fra Eurovision. Repræsentanter for hver deltagende fanklub danner en jury, der sammen med gæsterne ved eventet afgiver sine stemmer. De deltagende fanklubber afgiver 1-12 points og ligesom i Eurovision er det ikke tilladt at stemme på sit eget land.

Den danske juryformand er Henrik Hesselholdt, kasserer for den danske fanklub og manden bag den populære danske Grand Prix-side Melodigrandprix.net.

Den syngende lærer fra København

Mikal Johansen er 39 år og kommer fra København. Til dagligt arbejder Mikal som lærer, og udover at være stor Eurovision-fan, så er han også meget interesseret i sang og skuespil:

‘Jeg deltager fordi jeg godt kan lide at synge og performe, og fordi Eurovision Weekend jo handler om min yndlingsmusik, Grand Prix/Eurovision.’

Sangen, som Mikal skal synge, vil først blive afsløret under aftenens show, men han kan dog allerede nu afsløre, at det drejer sig om en sang fra et af Danmarks nabolande:

‘Jeg har valgt en sang, som jeg synes passer godt til mig rent stemmemæssigt, og en sang, som jeg godt kan lide’, fortæller Mikal.

Mange danske fans kender Mikal fra den danske fanklub Melodigrandprixfans.dk, hvor han er fungerer som redaktør på medlemsbladet Douze Points og i øvrigt er meget aktiv i forbindelse med bestyrelsesarbejdet samt afholdelse af diverse fantræf. Mikal, som står bag Eurovision-bloggen Denmark12points.com, var også med til at holde de danske fans opdateret under årets Eurovision Song Contest i Stockholm.

Til sangcoach for at få styr på sangen

Forud for showet i aften, så var Mikal i går til lydprøve på scenen i Berlin, og ligesom for deltagerne ved Eurovision Song Contest så ligger der en del forberedelser forud for showet.

‘Der har været en del forberedelser. Dels har vi skulle levere et billede af os selv, en tekst der kunne bruges til at promovere os og konkurrencen som sådan, en video, der skulle bruges som postkort inden sangen og en videobaggrund, der skal køre mens sangen er i gang.

Rent vokalt så har Mikal også valgt at få professionel hjælp til at arbejde med stemmen:

‘Jeg har valgt at opsøge en sangcoach for at få helt styr på min sang, som nemlig ikke er helt nem at synge, og for at få min fremførelse på scenen til at tage sig bedste muligt ud. Det har gjort rigtig meget godt for min optræden, synes jeg, så det er jeg glad for, at jeg gjorde’.

En god oplevelse og erfaring

Når Mikal i aften skal repræsentere de danske farver, så kommer han op mod flere rutinerede sangere. Blandt de mere kendte navne er Karl William Lund, som deltog i årets britiske finale med sin egen sang ‘Miracle’.

Det tager han dog ganske roligt og fokuserer i højere grad på oplevelsen og erfaringen.

‘Mine forventninger til det at deltage er mest at have en god oplevelse og få erfaring i det at deltage i en sangkonkurrence. Der er rigtig mange dygtige sangere blandt mine konkurrenter, så jeg har ikke den store forventning til placering, men håber selvfølgelig, at det kommer til at gå godt, så Danmark kan være stolte af mig’, slutter Mikal af.

Udover OGAEvision Song Contest, så byder weekenden på koncert med flere Eurovision stjerner, herunder Zoë (Østrig 2016), Esther Hart (Holland, 2003) og Sandra Reemer (Holland, 1972, 1976, 1979). Der vil desuden være fester, karaoke, Eurovion Quiz og meget andet.

Vi krydser fingre for vores danske deltager og håber på sejr til Mikal i Berlin!

 

Det officielle foto fra Eurovision Weekend 2016 | Foto: Facebook

Det officielle foto fra Eurovision Weekend 2016 | Foto: Facebook

Kilde: Eurovision Weekend 2016 på Facebook, www.good-evening-europe.dk

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »