Ukraine 2017: Her er de 3 potentielle værtsbyer

I onsdags mødtes repræsentanter for de 6 interesserede byer i et såkaldt City Battle, hvor de enkelte byer præsenterede deres planer for Eurovision Song Contest 2017. Idag har NTU i samarbejde med STU og EBU valgt 3 byer, som er med i den endelige “finale” om at blive næste års værtsby.

Vi skal enten til Kiev, Odessa eller Dnipro i 2017

Advertisement

Dagens møde blev ledet af Ukraines kulturminister Ievhen Nyschuk og indledningsvist havde hver by 5 minutter til at præsentere sit forslag efterfulgt af mulighed for spørgsmål. Den anden del af mødet, som omfattede de finansielle, juridiske og sikkerhedsmæssige aspekter, blev efterfølgende afholdt bag lukkede døre.

På mødet gav den ukrainske delegationsleder Victoria Romanova udtryk for, at der ikke var ét ideelt bud og at alle budene havde udfordringer, som NTU skulle håndtere. Arena, hoteller, lufthavn, sikkerhed og finansiering er blevet anset som de vigtigste udvælgelses-kriterier.

For kort tid siden blev Kiev, Odessa og Dnipro afsløret som de 3 byer, der samlet set havde de bedste bud og de går således videre i udvælgelsesprocessen.

Den endelige beslutning træffes den 27. juli efter besøg i de 3 byer mandag og tirsdag.

Ved HoD-mødet i marts blev de foreløbige datoer for Eurovision Song Contest 2017 annonceret, med semifinaler den 16. og 18. maj samt finale den 20. maj. Datoerne var udvalgt med henblik på at undgå sammenfald med f.eks. store sportsbegivenheder. Værtslandet har imidlertid ret til at anmode om en ændring af disse datoer, hvilket EBU skal godkende.

NTU har ytret ønske om at flytte næste års konkurrence en uge tilbage til den 9., 11. og 13. maj, således af hele eventet afvikles indenfor perioden 30. april til 14. maj 2017.

NTU har estimeret at mellem 38 og 43 lande ønsker at deltage i næste års konkurrence.

Kilde: Oikotimes.com, good-evening-europe.dk