News Ticker

Stor interesse for Melodi Grand Prix 2017 – rekordmange indsendte sange

Foto: Michael/Good-evening-europe.dk

På trods af 2 år udenfor finalen, så er der stadig stor interesse for Melodi Grand Prix forud for den nye sæson. DR har modtaget rekordmange bud på en vindersang anno 2017. Efter deadline den 5. september var der indkommet ikke mindre end 1.115 sange, hvilket er 133 flere end sidste års rekord på 982 sange. Kigger man på udviklingen over de sidste 10 år, så er vi oppe på noget, der ligner en tredobling siden 2008, hvilket også glæder DR’s underholdningschef Jan Lagerman Lundme.

‘Jeg er helt vildt glad for de mange bidrag, og også en lille smule lettet over, at så mange vil være med. Det betyder, at der er opbakning omkring Grand Prix’et ude i landet og en følelse af, at nu står vi sammen om at få Danmark med i Eurovision-finalen til næste år’.

Jan afslører også, at han allerede har lyttet til et lille udvalg af sangene og er optimistisk.

‘Der er mange gode sange, og mange sange, der ikke er skåret efter den klassiske Grand Prix-skabelon, men har en moderne og nutidig lyd’

Efter deadline for indsendelse af sange, så går produceren Cutfather, der er musikansvarlig for Melodi Grand Prix, i gang med at lytte alle sangene igennem sammen med en hemmelig jury af fagfolk fra tv- og musikbranchen.

Lighthouse X’s korsanger prøver lykken som solist

Blandt de håbefulde sangskrivere, komponister og sangere er Søren Okholm, som allerede har prøvet kræfter med Eurovision én gang. I maj var han nemlig med drengene fra Lighthouse X på scenen i Stockholm. Søren Okholm har de sidste par år levet af musikken og synger til bryllupper, fødselsdage, diverse koncerter og events. For nogle år siden vandt han en musikkonkurrence med sin fortolkning af ‘Smuk som et stjerneskud’ og tidligere på året fortolkede han ‘Dansevise’ ved et koncertarrangement. Sangen kan du høre på Sørens Facebook-væg.

På Facebook afslører Søren, at han i år prøver lykken som solist i Melodi Grand Prix. Han synger med på ikke mindre end 3 indsendte sange, deriblandt en duet med Stefan Mørk.

Læs også: Præsentation: De skal synge kor for Lighthouse X

Fynsk folk- og country duo indsender bidrag

Jeppe Andersen og Jacob Christensen udgør tilsammen duoen ‘Mens vi venter’. I et interview med Fyens Stifttidende afslører de 2, at de har indsendt et bidrag til Dansk Melodi Grand Prix 2017. Duoen, som spiller folk-, country og pop, finder inspiration i provinsen, hverdagen og livet, og beskriver sig selv udfra de 3 nøgleord: Lommepoesi, det danske sprog og Fynskhed.

Ifølge vores kilder, så skulle Universal Music Publishing Denmark også have afholdt deres årlige Grand Prix-sangskrivningscamp, der plejer at resultere i flere bud på en Grand Prix-vinder.

ANTAL INDSENDTE BIDRAG TIL MELODI GRAND PRIX:
2017: 1.115 sange
2016: 982 sange
2015: 687 sange
2014: 872 sange
2013: 692 sange
2012: 678 sange
2011: 663 sange
2010: 562 sange
2009: 684 sange
2008: 443 sange

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »